• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

13.12.2019

20:30

KURTI I MUSTAFA SE "DOGOVORILI DA SE NISU DOGOVORILI"! Tači odložio konstitutivnu sednicu Skupštine lažne države za 26. decembar!

Politika

KURTI I MUSTAFA SE "DOGOVORILI DA SE NISU DOGOVORILI"! Tači odložio konstitutivnu sednicu Skupštine lažne države za 26. decembar!

Podeli vest

Koalicioni sporazum između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova ni nije postignut, a lideri dve stranke, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, razgovore nastavljaju sutra u cilju postizanja dogovora za formiranje Vlade, saopšteno je posle njihovog dvoipočasovnog sastanka

Novinarima su se ispred zgrade Skupštine Kosova obratili Gljauk Konjufca iz Pokreta Samoopredeljenje i Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza Kosova uz poruku da se razgovori nastavljaju.

Hoti je rekao da je uspostavljena komunikacija izmedju dve stranke i napomenuo da je današnji sastanak bio konstruktivan.

- Sastanke ćemo nastaviti svakodnevno - rekao je Hoti.

Istovremeno, Konjufca je ponovio da će sastanci biti intenzivirani i dodao da su stavovi dveju stranaka usklađeni.

- Postoje neka neslaganja sa obe strane za postizanje dogovora - rekao je Konjufca i izrazio nezadovoljstvo zbog odlaganja konstituitivne sednice Skupštine Kosova.

PRIŠTINA BESNA NA EU, neće izaslanika za razgovore sa Beogradom IZ ZEMLJE KOJA NE PRIZNAJE KiM!

Pojedini prištinski mediji javili su nešto ranije da je sporazum postignut po principu da će pet ministarstava pripasti Samoopredeljenju, a pet DSK, dok će dva biti za manjinske stranke.

Neposredno pre sastanka, Isa Mustafa je rekao da ne zna kada će biti postignut konačni koalicioni sporazum, ali je napomenuo da ulaže velike napore da do toga dodje.

Poslednji sastanak dvojice lidera je održan pre dva dana, nakon čega je saopšteno da će intenzivirati razgovore u cilju postizanja dogovora za formiranje Vlade.

JOŠ DEVET DRŽAVA EU STALO UZ MAKRONOV PLAN ZA SRBIJU ZAPADNI BALKAN: Aman, ostavite nas na miru, SRBIJA ĆE ODLUČITI HOĆE LI SA VAMA ILI NE!

Prethodno danas, predsednik Kosova Hašim Tači je odložio konstitutivnu sednicu Skupštine za 26. decembar, dan pre isteka zakonskog roka za njeno održavanje.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 4 godine

Pa Kurti se pridruzio da ne priznae Kosovo. Transparentno pored njega stoji Zastava Albanije.Ne priznaje Zastavu Kosovo,znaci ne priznaje Kosovo republika.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija