• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

19.12.2019

22:52

ŠOKANTNO! TAKOZVANI ISTRAŽIVAČKI NOVINAR NA CRNOJ LISTI UAE!  Stevu Kuku deportovali iz Abu Dabija, Đilas traži da zbog toga 'zaratimo' sa Emiratima!

Politika

ŠOKANTNO! TAKOZVANI ISTRAŽIVAČKI NOVINAR NA CRNOJ LISTI UAE! Stevu Kuku deportovali iz Abu Dabija, Đilas traži da zbog toga 'zaratimo' sa Emiratima!

Podeli vest

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović vraćen sa aerodroma pošto su ga vlasti UAE označile kao čoveka opasnog po nacionalnu bezbednost. Đilas za to optužio Vučića i zatražio da se prekinu svi kontakti naše države sa Emiratima!?!

Urednik takozvane novinarske istraživačke mreže KRIK Stevan Dojčinović, široj javnosti poznat po nadimku Steva Kuka (vidite antrfile), deportovan je juče iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dojčinović je trebalo da govori na konferenciji Kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala, ali su ga vlasti UAE privele odmah po sletanju u Abu Dabi i prvim letom ga vratile za Beograd! Kako je Dojčinoviću rečeno, njegovo ime se nalazi na crnoj listi osoba kojima je zabranjen ulazak u Emirate, a mediji su juče objavili da su Emiraćani označili Dojčinovića kao osobu opasnu po nacionalnu bezbednost. Sasvim je indikativno da je Dojčinoviću 2015. godine zabranjen ulazak i u Rusiju, posle čega je FSB izdao saopštenje u kome je rečeno da on predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost.

Ko zna šta znaju o njemu...

Ne bi bilo loše ni da naši državni organi zatraže od Emirata informacije koje imaju o Dojčinoviću...
Vladimir Đukanović, poslanik SNS

Đilas skroz poludeo

Sam Stevan Dojčinović juče se ovim povodom oglasio nakon što je iz Abu Dabija stigao u Srbiju.

"Samo da javim da sam ok. Drama se završila. Na poslu sam. Sada da pokušamo da saznamo što više o tome zašto sam stavljen na crnu listu u Emiratima. U dokumentu koji su mi predali kažu da je to tajna", napisao je Dojčinović na Tviteru.

Istovremeno, zbog Dojčinovićeve deportacije iz UAE, lider SZS Dragan Đilas zatražio je da Srbija maltene zarati sa Emiratima, jednom od najbogatijih i najmoćnijih zemalja sveta! Tajkun je čak otišao i korak dalje, pa je za ovu suverenu odluku UAE optužio predsednika Srbije, Aleksandra Vučića!?! Đilasova Stranka slobode i pravde juče je zatražila zvaničan prekid svih kontakata Srbije i UAE zbog Dojčinovićeve deportacije.

Voli da se kači na kuke

Stevan Dojčinović šokirao je kompletnu javnost 2016. godine kada su u medije procurele njegove fotografije sa društvenim mreža na kojima se vidi kako okačen na kuke visi s plafona!
Na slikama se jasno vidi kako Dojčinović učestvuje u sado-mazohističkoj seansi u kojoj mu prvo naživo, bez anestezije, buše kožu, kroz nju provlače kuke, a zatim ga kače na plafon sa kog visi!?!
On je tvrdio da je ovo neka vrsta ekstremnog sporta i meditacije!?!

"Neophodno je zvanično izvinjenje vlasti UAE Srbiji i Stevanu Dojčinoviću, a tretman svih zvaničnika UAE u Srbiji treba da bude istovetan tretmanu Dojčinovića dok ne dođe do zvaničnog izvinjenja", navela SSP, dok je Đilas na Tviteru napisao:

Hapšen i u Moskvi

Stevan Dojčinović se u sličnoj situaciji našao i 2015. godine, kada je uhapšen na aerodromu u Moskvi, a zatim deportovan u Srbiju.
On je tada je trebalo da studentima tamošnjeg fakulteta za žurnalistiku održi predavanje o istraživačkom novinarstvu. Umesto toga, dan je proveo u pritvoru i zabranjen mu je ulazak u Rusiju do 2020. godine.
Ruska tajna služba FSB kasnije je Dojčinovića obavestila da ga smatra 'pretnjom po nacionalnu bezbednost i javno zdravlje'.

"Ujedinjeni Arapski Emirati su veliki prijatelji i partneri Aleksandra Vučića u najvećim korupcionaškim aferama koje se mere milijardama dolara. Jasno je da je Stevan Dojčinović pritvoren i biće deportovan zbog onoga što je KRIK pisao o Vučićevom kriminalnom režimu. Deo pljačke Srbije sprovodi se sa arapskim partnerima, a tamo se čuva i ukradeni novac. Treba li neki veći dokaz od ovoga"!?!

Utvrditi da li je novinar

Razjašnjenje ove situacije juče je zatražilo Udruženje novinara Srbije, a poslanik SNS i novinar Vladimir Đukanović kaže da su Emirati u ovom slučaju očigledno stavili svoje interese u prvi plan.

- Pretpostavljam da pažljivo čitaju njegovo pisanje u kome on nije nimalo dobronameran prema UAE, pa su u skladu sa sopstvenim interesima doneli odluku o zabrani ulaska u zemlju. Pretpostavljam i da tu ima još mnogo zanimljivih informacija i ne bi bilo loše ni da naši državni organi zatraže od Emirata informacije koje imaju o Dojčinoviću. Tako bi se utvrdilo da li je on novinar ili agent koji radi za određene interesne grupe - poručuje Đukanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa kad si tako "poznat" istraživački novinar,onda sam istraži tvoje nezakonite radnje i saznaj zašto si na crnim listama nepoželjnih u nekim državama,ako si pošten novinar.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija