• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2019

11:30

SASTANAK U TIRANI Vučić: Zadovoljan sam što dolazi Đukanović

Politika

SASTANAK U TIRANI Vučić: Zadovoljan sam što dolazi Đukanović

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović učestvovaće na sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani, na kojem će se razgovarati o inicijativi "mali šengen", a predsednik Aleksandar Vučić kaže da je zadovoljan zbog toga i da se nada da će ta inicijativa, u kojoj su za sada Srbija, Albanija i Severna Makedonija, biti šira.

Istovremeno, to što ne dolazi šef evropske diplomatije Žozep Borel i što, možda, nisu svi u Briselu srećni zbog te regionalne inicijative, Vučić ne vidi kao problem i ističe da ni oni nas u EU ne pitaju da li nam se sviđa ili ne neka odluka koju donose.

Nada se, kaže, da će ta inicijativa privući i druge zemlje regiona.

SREĆAN SAM ŠTO BUDUĆNOST VIDITE U SRBIJI! Dodeljeni ugovori o radu najboljim diplomcima i maturantima, Vučić poručio: Budite ponosni na svoju decu

NEĆE BOLETI NAROD VEĆ MINISTRE I DIREKTORE! Predsednik Vučić najavio NOVE REFORME KOJE ĆE DONETI JOŠ VEĆI RAST


- Želim da verujem da u budućnosti postoji mogućnost da ovaj savez tri zemlje Srbije, Severne Makednije i Albanije, savez ne u političkom, već u ekonomskom i trgovinskom smislu, proširimo i daću sve od sebe da na to ukažem i predsedniku Crne Gore i drugim predstavnicima iz regiona - rekao je Vučić novinarima u Beogradu, uoči puta u Tiranu.

Crna Gora je od početka inicijative, koja je potekla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bila uzdržana, uz bojazan da bi mogla da ugrozi evropske integracije regiona.

Upitan da li to što šef diplomatije EU Žozep Borel neće biti u Tirani govori da nisu svi u EU zadovoljni inicijativom, Vučić je rekao da ga to stvarno i ne zanima.

- Stvarno me ne zanima da li se sviđa ili ne, oni nas, kad imaju Evropski savet, ne pitaju da li se nama neka odluka dopada ili ne - rekao je Vučić.

On je naveo da je u EU video različite komentare, od veoma pozitivnih, budući da se "mali šengen" naslanja na Berlinski proces, do onih kojima se ne sviđa kada sarađuju narodi na Balkanu i uzmu stvar u svoje ruke.

- Ima onih kojima se ne sviđa kad nešto što su nam savetovali prihvatili i to sprovedemo u delu, ali ako nema nekog od njih u centralnoj stolici onda se njima ne dopada i nije to neka prevelika tajna - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ta inicijativa može da poboljša život građana, jer će proizvodi biti konkurentniji, biće niži operativni troškovi za prevoznike robe, postojaće jedinstvenije tržište radne snage nego danas i biće neuporedivo bolje za svakoga u regionu.

- To će dopineti većem BDP, boljem životu naših građana. Da se pravdamo nekome u Evropi zbog toga, ne pada mi na pamet - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija