• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

21.12.2019

17:54

ONI SU GLASALI ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI! Sve same "patriote" i "ponos" srpske političke scene! (FOTO)

Politika

ONI SU GLASALI ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI! Sve same "patriote" i "ponos" srpske političke scene! (FOTO)

Podeli vest

Poslaničke grupe Liberalno demokratska partija - Stranka demokratske akcije Sandžaka i Liga socijademokrata Vojvodine - Zelena stranka, odnosno 11 poslanika, potpisale su i u skupštinsku proceduru uputile Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici za usvajanje po hitnom postupku

U rezoluciju se najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici, kao i svako poricanje genocida, a ovaj tekst podnet je srpskom parlamentu 2016. godine.

Proglašava se 11. jul za Dan sećanja na genocid u Srebrenici i izražava se saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše jugoslavije, kao i za njihove porodice i pozivaju se sve susedne države da nastave da obezbeđuju pravdu i dugoročnu podršku preživelima, uključujući po potrebi one koji su bili žrtve seksualnog nasilja, navodi se u tekstu predloga.

Potvrđuje se rešenost države da spreči genocid i druge ozbiljne zločine i potvrđuje stavove završnog dokumenta Svetskog samita iz 2005. godine i odgovornosti za zaštitu stanovništva od genocida, ratnih zločina, etničkog čišćenja i zločina protiv čovečnosti.

(VIDEO) VUČIĆ U TIRANI RAZVALIO N1: Posle svih afera koje ste zajedno sa Đilasom pokušali da proizvedete, SNS JE NA ISTORIJSKOM MAKSIMUMU!

 

 

Predlogom rezolucije se podupiru napori na sprovođenju istrage i procesuiranja optuženih za genocid u Srebrenici, a obavezuju se da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva i mehanizme da sprovede istragu i procesuiraju sve odgovorne.

Naglašava se suštinski značaj pomirenja koje je zasnovano na dijalogu, suočavanju sa prošlošću i posvećenosti pravdi i podršci žrtvama, kao osnovi za jačanje bezbednosti, stabilnosti i prosperiteta u regionu.

ŠIPTARSKOM LUDILU NEMA KRAJA! Haradinaj: Kosovu ne treba "mini Šengen" sa Srbijom na čelu, TO JE VUČIĆ SMISLIO KAKO BI SRUŠIO TAKSE! Beogradu preti i vojskom!

 

 

Rezoluciju su potpisali poslanici Sulejman Ugljanin, Enis Imamović, Čedomir Jovanović, Žarko Korać, Nataša Mićić, Nenad Milić, Nenad Čanak, Goran Čabradi, Olena Papuga, Marinika Tepić i Nada Lazić.

Na ovaj tekst podsetio je Pavle Bihali na društvenoj mreži Tviter, kada je objavio ovo:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Samo je srpski narod na Balkanu doživeo i preživeo GENOCID... A ovi izrodi srpski, neka znaju: To što rade za američke pare o glavu će im se razbiti kad-tad...U Srebrenici se desio masakr zarobljenih, i ništa drugo...A laži kojima se Zapad služi i koje se podmeću, je jalov pokušaj SOTONISTA da prekroje činjenicu i ISTINU...A ISTINA JE BOŽIJA KATEGORIJA....Vi što podnosite REZOLUCIJU O SREBRENICI, da li ste se prekrstili....? Da li ste od Boga milost tražili...? Da li ste u crkvu ušli da se pokajete...? Požurite...Dok ne bude kasno...Nek VAM JE BOGOM PROSTO gnjide srpske, koje čekate okupaciju - da satrete naciju...!

doktor

pre 4 godine

a te stranke financiraju engleski bankari koji su bombardovali Jugoslaviju i srpsku decu i sad pljackaju sve narode i narodnosti , omladinu i penzionere.

Major

pre 4 godine

...A sto bi im to bilo "Bogom prosto"?! Ne, nego Bogom po zasluzi!

srb

pre 4 godine

Ovo je moguce samo u Srbiji? Gde jos mozete naci da se s toliko mrznje blati drzava i narod i nikom nista,nema odgovornosti,sve debelo namazani i bogati?Zasto siroti narod cuti? Zasto cute sluzbe? Znaju oni da drzava Srbija ne funkcionise,inace... drugu bi pesmu pevali?

Maxmen

pre 4 godine

Ko ce, Ceda,Canak i muftija,ma uozbiljite se ljudi???

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija