• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

22.12.2019

19:28

ŽELE DA NARODE NA SILU ZADRŽE U KONFLIKTU! Ðurić: Greše i Dveri i Priština - imaju isti mentalni kod

Politika

ŽELE DA NARODE NA SILU ZADRŽE U KONFLIKTU! Ðurić: Greše i Dveri i Priština - imaju isti mentalni kod

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je večeras da je zanimljivo da ono što pokret Dveri naziva "velikoalbanskim ekonomskim prostorom", protivnici takozvanog "malog Šengena" u Prištini nazivaju "velikosrpskim ekonomskim prostorom", a zapravo, kako kaže, nisu u pravu ni jedni ni drugi, ali im je mentalni kod isti

"Dveri, kao i njihovi ideološki pandani u Prištini, žele da čitave narode na silu zadrže u mraku konfliktne prošlosti i najkošmarnijim zamrznutim trenucima naše istorije", ocenio je Ðurić u saopštenju.

NE DAJU NAM DA VRATIMO SVOJA SRPSKA PREZIMENA! Ispovest Srbina iz Albanije: GORE JE NEGO U VREME ENVERA HODŽE, jedina nada nam je MINI ŠENGEN!
 

Prema njegovim rečima, Dveri su, napadajući predsednika Aleksandra Vučića zbog njegove regionalne inicijative za liberalizaciju kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, pokazale da podržavaju granice među Srbima i besmisleno maltretiranje građana i privrednika svih nacionalnosti na granicama u regionu, u čemu su, kak navodi, "identični frustriranim šovinistima iz Prištine i nekih drugih regionalnih centara".

"I beogradski i prištinski izolacionosti imaju panični strah od drugih i boluju od manične ksenofobije", ukazao je Ðurić.

On je zaključio da njima kamioni ne služe za prevoz robe i pravljenje profita, već za gaženje policije, i zato "nije neobično što ništa ne shvataju".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija