• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2019

22:41

OTIMA NAM TREPČU! Haradinaj se obrušio na Kurtija i Mustafu zbog Beograda, a onda najavio SRAMNE POTEZE!

Politika

OTIMA NAM TREPČU! Haradinaj se obrušio na Kurtija i Mustafu zbog Beograda, a onda najavio SRAMNE POTEZE!

Podeli vest

Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je svojom ostavkom testirao tzv. Kosovo kako bi dokazao da je tamošnja demokratija stabilna, a da "u kriznim vremenima pitanje važnih odluka treba da reši narod, prenosi Kosovo onlajn

Haradinaj je na svom nalogu na Fejsbuku preneo da je na prijemu, koji je povodom završetka godine organizovao njegov kabinet, predstavio ono što vidi kao uspehe i izazove s kojima se 2019. susretala njegova vlada.

Među uspesima Haradinaj je, između ostalog, naveo da se kosovska vojska konsolidovala u, kako je naveo, inteligentu formaciju po standardima NATO -a, kao i da je tzv. Kosovo, kako tvrdi, postiglo energetsku nezavisnost i da je "Trepča" spremna za ulaganja.

NAŠA VOJSKA SVE JAČA I JAČA! POVRATAK NAJBOLJIH VOJNIKA! Elitne 63. padobranska i 72. specijalna brigada vraćene u sastav Vojske Srbije!

 



Govoreći o izazovima s kojima se susretala njegova vlada, Haradinaj je naveo dijalog Beograda i Prištine koji, kako smatra, treba da se vodi kao "dijalog dve države, a ne dijalog poniženja".

- Ova logika treba da se nastavi sve do uzajamnog priznanja u postojećim granicama, bez veštačkih odlaganja i izazova - naveo je Haradinaj.

Među izazovima je naveo i zadržavanje takse od 100 odsto koja, kako tvrdi, ne sprečava reciprocitet.

Haradinaj tvrdi da pokušaji mini Šengena i reciprociteta imaju za cilj da ukinu taksu, kako bi Priština bila u podređenom položaju.

STRANI FAKTOR U PRIŠTINI ODLUČUJE! Đurić: Ne bih se iznenadio da bude i novih izbora na KiM

 



Naveo je i da je Priština orijentisana ka EU i NATO, a ne ka, kako je naveo, regionalnoj izolaciji i Rusiji.

Među izazovima naveo je i "zanemarivanje dostignuća u vezi sa viznom liberalizacijom od strane EU" i to, kako je naglasio, iz politickih razloga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vidovdan

pre 4 godine

Sav taj šiptarski ološ zna da je Kosovo i Metohija Srbija. Kurti je odnah shvatio. Treba da sa svojom koalicijom naprave Pokrajinsku vladu, a Kurti i Hašim Tsči da budu poslanici u Skupštini Srbije. Što pre urade manje će ih boleti. Svi na Srpske parlamentarne izbore u aprilu 2020. Živela Srbija!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija