• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

25.12.2019

11:12

DRECUN: Srpski narod je jasno rekao da ga isključivo Srpska lista može predstavljati na Kosmetu! (VIDEO)

Politika

DRECUN: Srpski narod je jasno rekao da ga isključivo Srpska lista može predstavljati na Kosmetu! (VIDEO)

Podeli vest

Priština uvek čeka poslednji trenutak za formiranje vlasti posle izbora, to se dešava i sada, rekao je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun

- Za srpski narod najvažnije je da se poštuje njegova volja iskazana na izborima, a to je da ih Srpska lista predstavlja u svim institucijama - rekao je Drecun gostujući na TV Pink.

On je objasnio da Aljbin Kurti i njegov Pokret Samoopredeljenje želi dva ključna mesta u vladi takozvanog Kosova - mesto predsednika i premijera.

- Nas zanima odnos prema srpskom narodu i njegovoj volji koja je iskazana na izborima gde su jasno rekli da isključivo Srpska lista može da predstavlja srpski narod u svim institucijama. Ako to ne bude poštovao Kurti, odnosno njegov mogući koalicioni partner, onda će situacija biti veoma loša i za nas neprihvatljiva - naveo je on.

Foto: Printscreen TV Pink

Dodaje da će takva situacija biti neprihvatljiva i za međunarodnu zajednicu, da drugi narod po brojnosti na KiM ne bude zastupljen u toj novoj izvršnoj vlasti.

- Kurti polako shvata da ne može da radi to što je naumio, da potpuno eliminiše Srpsku listu i da poništi izbornu volju srpskog naroda. Polako se priziva racionalnom političkom ponašanju, da će morati da napravi neki dogovor sa Srpskom listom - kazao je Drecun.

Prema njegovim rečima biće interesantno da se vidi kakva će biti sudbina Hašima Tačija i ko će preuzeti da vodi dijalog sa Beogradom.

- Međunarodnoj zajednici bi odgovaralo da to mesto zauzme neko ko je spreman da stvori odmah uslove za nastavak razgovora - ukazao je Drecun.

Kako je naglasio Sjedinjene Američke Države bi bile zadovoljne da se dijalog Beograda i Prištine ka normalizaciji situacije u južnoj srpskoj pokrajini što pre završi.

Foto: Printscreen TV Pink

- SAD bi želele da se taj proces ubrza i da se završi naredne godine. Da se postigne rešenje za Kosovo i Metohiju, ali rešenje koje neće sporiti njihov ključni stav, da je Kosovo nekakva država. Po Amerikancima ne može se sporiti nikakva samoproglašena državnost Kosova - kaže Drecun.

On je naglasio kako je Srbija poslednjih nekoliko godina napredovala u svakom pogledu, dok da lažna država Kosovo nazaduje.

- Inicijativa ''mali Šengen'' marginalizuje projekat velike Albanije. Srbija na taj način povlači mudre, hrabre poteze kojima umanjuje kapacitet albanskih političara - zaključio je Drecun.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija