• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.12.2019

13:49

SNS PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ZELENOVIĆA JER JE NAPREDNJAKE UPOREDIO SA HITLEROM! Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca da je u Srbiji zakonom zabranjeno isticanje nacističkih i fašističkih simbola!

Politika

SNS PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ZELENOVIĆA JER JE NAPREDNJAKE UPOREDIO SA HITLEROM! Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca da je u Srbiji zakonom zabranjeno isticanje nacističkih i fašističkih simbola!

Podeli vest

Šabački odbor SNS podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića jer je na svom Tviter nalogu uporedio Srpsku naprednu stranku sa nacističkom strankom Adolfa Hitlera

Istraživanje Centra za društvenu stabilnost o uključenosti građana EU i Zapadnog Balkana u političke stranke pokazalo je da SNS ima najveći broj članova među 29 evropskih država.

Zelenović je potom na Tviter postavio fotografiju o broju članova vladajućih stranaka u odnosu na broj stanovnika sa simbolima tih stranaka, između ostalog i kukastim krstom, a na kojoj se navodi da je u Hitlerovoj stranci bilo 9,8 odsto stanovnika Nemačke, dok je u SNS učlanjeno 10,4 odsto građana Srbije.

SNS navodi da je Zelenović time dostigao novi nivo sumanutih uvreda ne samo SNS, već i celokupnog srpskog naroda i njegove herojske i mučeničke istorije, jer je naprednjake uporedio s nacističkom Nemačkom, promovišući simbol te monstruzne tvorevine, pod kojom je srpski narod teško stradao.

(VIDEO) VUČIĆ U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Pristojna Srbija će uvek biti jača od političke bare, vešala i motornih testera!

- Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca i njegove saradnike da su pod grbom Trećeg rajha, pod kukastim krstom koji je Zelenović ponosno stavio na svoju objavu, počinjeni stravični zločini u kojima je jedan narod gotovo istrebljen? Treba li da podsećamo Nebojšu Zelenovića da u njegovom gradu postoji Muzej posvećen šabačkim Jevrejima, narodu čiju je tragediju trivijalizovao u nameri da ostvari svoje sitne političke interese? Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića da u Srbiji postoji zakon koji zabranjuje isticanje nacističkih i fašističkih simbola - pitaju naprednjaci.

SNS navodi da poređenje nacističke Nemačke sa današnjom Srbijom, a Adolfa Hitlera sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, govori samo o žalu Nebojše Zelenovića i njegovih sapatnika što nemaju zrno vlasti u državi.

- A žal za vlašću u gradonačelniku Šapca toliko je duboka da ga nagoni na upitne poteze. O ovome govori i nedavna promocija kalendara karikaturiste čija kičica rado crta nacističke kukaste krstove. Ironično, promocija je održana u Muzeju šabačkih Jevreja - navodi se u saopštenju SNS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Zelenović treba da odgovara za sva svoja zlodela!

NI DA BEKNE! Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović KONAČNO se pojavio pred sudom, o PET MILIONA EVRA NIJE REKAO NI REČ! (VIDEO)
Politika

NI DA BEKNE! Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović KONAČNO se pojavio pred sudom, o PET MILIONA EVRA NIJE REKAO NI REČ! (VIDEO)

Pošto je već dva puta bežao od suda, da ne bi bio priveden, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović konačno je došao pred sudsko Veće Višeg suda u tom gradu, gde u ponovljenom postupku odgovara po Krivičnoj prijavi tužilaštva, da je „nenamenski potrošio iz budžeta grada “ skoro 5 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti

09.12.2019

16:31

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17