• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

30.12.2019

15:09

VULIN O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: Napad na SPC prevazilazi unutrašnju politiku Crne Gore

Politika

VULIN O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: Napad na SPC prevazilazi unutrašnju politiku Crne Gore

Podeli vest

Očekujem da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije hitno pozove ambasadora Crne Gore na izjašnjenje i da uputi oštar protest vlastima u Crnoj Gori, rekao je povodom dešavanja u Crnoj Gori ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

- Srbija nema prava da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore ali položaj SPC daleko prevazilazi unutrašnju politiku Crne Gore. Gde god Srbi da žive crkva im je jedna i ugrožavanje prava i položaja SPC u CG pogađa i ugrožava čitav srpski narod. Režim u Crnoj Gori bi morao da razume da on ima pravo da uređuje život u svojoj zemlji, ali nema pravo da svim Srbima uskrati pravo na versku slobodu i neprekinuto trajanje - izjavio je za portal In4s Vulin.

Ministar odbrane je istakao da se "gaženje prava SPC i osećanja pravoslavnih Srba u Crnoj Gori već uzima kao primer za kojim će se povesti i privremene institucije u Prištini, i da će pokušati da otmu i preimenuju kulturno i versko nasleđe Srpske pravoslavne crkve i Srba u „kosovsko“ i „kosovarsko“.

POBEDILI SMO TURKE, POBEDIĆEMO I MILA! Biznismen Miodrag Davidović Daka, NAJVEĆI DOBROTVOR SPC U CRNOJ GORI, nema nikakvu dilemu!

- Crna Gora ne bi sebi smela da dopusti da postane opravdanje za nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Očekujem da MSP Srbije hitno pozove ambasadora Crne Gore na izjašnjenje i da uputi oštar protest vlastima u Crnoj Gori -  rekao je Vulin.

- Svit zna šta se dešava i ćuti, ali zato Srbija mora da obavesti sve svetske forume da niko ne može da kaže da nije znao da su Srbi jedini narod u Evropi koji mora da se bori za pravo da ispoveda svoju veru u svojim crkvama. Vlast Crne Gore mora da zna da svaka akcija prema Srbima ima i odgovarajuću reakciju. Reakcija Srbije neće pogoditi građane Crne Gore, ali nosioce antisrpske politike može i hoće - rekao je ministar Vulin za IN4S.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija