• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.01.2020

09:11

MILO SE NEĆE ZAUSTAVITI I POSLUŠATI NAROD! Drecun: Protiv Srba u Crnoj Gori se vode hibridne operacije!

Politika

MILO SE NEĆE ZAUSTAVITI I POSLUŠATI NAROD! Drecun: Protiv Srba u Crnoj Gori se vode hibridne operacije!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da se protiv Srbije, srpskog naroda i SPC, kao navodnog eksponenta ruskog uticaja, vodi nekoliko hibridnih operacija i ne očekuje da će predsednik Crne Gore Milo Ðukanović povući Zakon o slobodi veroispovesti

 

- Mislim da se režim Mila Ðukanovića neće zaustaviti, da neće poslušati narod i da će izazivati incidente. To će kulminirati izborima - rekao je Drecun za RTS.

On smatra da režim Mila Ðukanovića ne može da dobije nijedne izbore ako ne stvori navodnog neprijatelja crnogorske nezavisnosti.

Kako je naveo, protiv Srbije, srpskog naroda i SPC, kao navodnog eksponenta ruskog uticaja, vodi nekoliko hibridnih operacija, čiji je cilj da država prilagodi svoju spoljnu politiku i unutrašnje procese interesima drugih zemalja.

Kljucno je informaciono ratovanje, naglašava Drecun i objašnjava da se zato vodila i hajka protiv predsednika Aleksandra Vučića povodom najave njegovog odlaska, kao vernika, u Crnu Goru na Badnji dan.

Kako je naveo, prva faza te operacije je usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti, a druga faza će kulminirati sa parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Drecun smatra da je Crnoj Gori potrebna situacija u kojoj se mogu izazvati incidenti.

- Nema sumnje da su planeri ovakve operacije znali da će doći do reakcije i ispoljavanja nezadovoljstva - rekao je Drecun, ali je napomenuo da ne zna da li su očekivali takvu masovnost protesta u Crnoj Gori.

Citirao je crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića, koji je više puta rekao da je Crna Gora izložena snažnim hibridnim aktivnostima, koje se naročito očekuju pred parlamentarne izbore ove godine.

- Verovatno je zbog toga elitni američki tim sajber-stručnjaka došao u drugoj polovini novembra 2019. godine i smestio se u komandni centar u Podgorici - navodi Drecun povodom izjave patrijarha da ne zna iz kog centra duvaju vetrovi.

Drecun je naglasio i da američka ambasada u Podgorici ne reaguje, iako je, kako kaže, svesna mogućih posledica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Милогорци су одавно продали своје душе Ђаволу... !? Зато су опасни... Јер не могу назад у казан...

0691993066

pre 4 godine

Сотонин слуга - нема народ...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija