• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

08.01.2020

08:31

(FOTO) NAJSREĆNIJI BOŽIĆ JUNAKA SA KOŠARA! Zoran je teško ranjen na granici s Albanijom, jedva je preživeo, porodicu hrani golim rukama, ali sada za njega ništa neće biti isto!

Politika

(FOTO) NAJSREĆNIJI BOŽIĆ JUNAKA SA KOŠARA! Zoran je teško ranjen na granici s Albanijom, jedva je preživeo, porodicu hrani golim rukama, ali sada za njega ništa neće biti isto!

Podeli vest

Zoran Perović (1979), siromašni zemljoradnik iz Ostre pod Bukovikom dočekao je najsrećniji Božić u svom teškom veku

Dobio je novu kuću, sagrađenu prilozima grada Čačka i privrednika Srbije, proletos je došao i do novog traktora i ne mora više da strahuje hoće li mu se stara brvnara prevrnuti niti da svoje njive obrađuje golim šakama.

- Ja sam najsrećniji čovek na svetu - kazao je Zoran primajući ključ novog doma iz ruku Čačanskog gradonačelnika Miluna Todorovića.

Foto: RINA

A ovaj mu je poželeo sve najbolje u životu i poručio:

- Na najsvetiji pravoslavni praznik u ime grada i privrednika naše otadzbine, predajem ključeve novog doma junaku sa Košara.  Ovo je samo malo uzdarje za ono što je on dao Srbiji i želim mu da se što pre, još bolje skući i ubrzo oženi.

Nova kuća Perovića, inače, sagrađena je uz trošak od četiri miliona dinara i uknjižena po svim pravilima.

(FOTO/VIDEO) JUNAK SA KOŠARA ŽIVI U NEMAŠTINI: Tužna priča Zorana Perovića iz sela Ostra, kod Čačka

Sve do nedavnog priloga u emisiji Gvozdena Nikolića "Nećete Verovati", skoro da niko nije znao u kakvoj oskudici žive ovi ljudi na planinskoj kosi. Zoran i njegova dva brata i njihovi ostareli roditelji bez dinara prihoda i samo su junak sa Košara i jedan njegov brat bili sposobni da idu u nadnicu da zarade koru hleba.

Foto: RINA

Zoran je umeo da iz Čačka na leđima donese dva džaka stočne hrane jer nije imao za autobusku kartu. A njegova vojna povest je drama za sebe.

Napad NATO na našu otadžbinu, zatekao ga je kao vojnika u Prizrenu odakle je otišao na Albansku granicu da brani prvu tačku Srbije. Tu je teško ranjen u bombardovanju i dva dana je proveo u komi i poljskoj bolnici gde je dočekao kraj agresije i u rodno selo se vratio sa 17 kopči na glavi i nastavio da se bori za  opstanak.

Foto: RINA

Danas je evo, najsrećniji čovek na svetu. Dočekao je trubače iz Koštunića i trenutak da zaigra kolo i pred njegovim pragom, ispred kuće koju je darivala, pored ostalih i firma "Eko kuća" iz Mrčajevaca, vlasništvo beograđanina Bogdana Pajića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljilja

pre 4 godine

Hvala Bogu, da je dobro dobrim vraceno, tako treba i za ostale junake.

Predrag

pre 4 godine

Kad bih mogao licno da im pomognem bio bih veoma srecan covek

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija