• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2020

12:50

ÐURIĆ: Jeremić i Ðilas razjedinjuju srpski narod!

Politika

ÐURIĆ: Jeremić i Ðilas razjedinjuju srpski narod!

Podeli vest

Potpredsednik SNS Marko Ðurić tvrdi da lideri SzS Dragan Ðilas i Vuk Jeremić nastavljaju da razjedinjuju srpski narod sa ciljem da ponovo dođu na vlast


Ðurić u današnjem saopštenju navodi da je Jeremić protivnik svakog jedinstva srpskog naroda, jer je njemu i vlasti kojoj je pripadao, kaže, odgovaralo da Srbi budu slabi i razjedinjeni budući da je, po njegovoj oceni, to bila jedina garancija opstanka njihove "kleptokarske mašine".

- I danas, u teškim trenucima za srpski narod u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji, Jeremić i Ðilas pokušavaju da svađaju i dele, napadajući Srpsku listu, iako je ona, u političkom smislu, najbolje što je srpski narod u našoj južnoj pokrajini iznedrio u protekle dve decenije - rekao je Ðurić.

Ðurić dodaje da Ðilas i Jeremić napadaju i predsednika Aleksandra Vučića zato što, kako kaže, gradi i okuplja, a Srbiju diže sa kolena na koja su je "Jeremić, Ðilas, Tadić i mnogi drugi bacili kada su pustili niz vodu srpski narod u Crnoj Gori i albanskim separatistima dali odrešene ruke da Srbima na Kosovu i Metohiji rade šta im je volja".

Kako je dodao, ni Vuk Jeremić, kao jedan od "najzaslužnijih arhitekata samoproglašenog Kosova", niti bilo koji drugi njegov saučesnik u krađi i rasprodaji Srbije, ne može se posle svega što je učinio izdavati za rodoljuba i nekoga ko mari za nacionalne interese.

- Na njegova politička nedela trajno će nas podsećati i mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i carinici na Jarinju i Brnjaku, i nepriznate diplome Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, i činjenica da se o našoj južnoj pokrajini ne pregovara na Ist Riveru već u Briselu, i to što se naša država danas pruža do Bijelog Polja umesto do plavog Jadrana - rekao je Ðurić.

Jeremić je ranije danas rekao da je postojao plan da Vučić "politički profitira na buđenju naroda u Crnoj Gori", ali da je on propao.

Naveo je i da "ostaje da se vidi da li će mu poći za rukom da od političkih stranaka koje podržava većina srpskog stanovništva u Crnoj Gori napravi crnogorsku verziju ''Srpske liste'' na KiM", dodajući da se on lično nada da neće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Djilasovci treba da se povuku i da shvate da ih narod ne zeli ! Uništavaju sve sto dotaknu!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija