• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2020

15:07

KO OD NJIH DVOJICE RADI ZA VUČIĆA? Bakić i Đilas optužuju jedan drugog za tajnu saradnju sa vlastima!

Politika

KO OD NJIH DVOJICE RADI ZA VUČIĆA? Bakić i Đilas optužuju jedan drugog za tajnu saradnju sa vlastima!

Podeli vest

Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju, nazvao je danas sociologa Jova Bakića lažovom i optužio ga da je tokom protesta davao "štetočinske izjave, koje je potom vlast iskoristila da opoziciju optuži za nasilje". On je tako, pored ostalog, odgovorio na Bakićevu izjavu da on, Dragan Ðilas, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljaju dve strane jedne iste medalje

 

Jovo Bakić je u novogodišnjem intervjuu za list Danas izjavio da su Vučić i Ðilas "predstavnici oligarhije koja urušava srpsko društvo", da je Đilas tajkun, da je u mogućem "dilu" sa predsednikom Srbije, na šta mu u Ðilas u današnjem odgovoru u Danasu uzvraća pitanjem - ima li on dil sa Vučićem kada za sedam godina nije imao nijedan problem od onih koje on, Ðilas, kako tvrdi ima, nabrajajući da je od 2012. do 2014. godine došlo do hapšenja njegovih prijatelja i saradnika, da je pod pritiskom morao da proda firmu, da je objavljeno na hiljade naslovnih strana gde je spominjan u negativnom kontekstu...

Ðilas kaže da je Bakić nakon izbora 2012. godine hvalio Aleksandra Vučića i njegovu vladu, da je onda ušao sa Borkom u pravljenje Levice Srbije, pa shvatio da on nije dovoljno dobar te izašao, posle čega je govorio jako ružno o ljudima sa kojima je dotad sarađivao, kao i da je, kada se veliki deo Srbije ujedinio oko Saše Jankovića, podržao Belog Preletačevića, koga je, tvrdi, vlast izmislila da ''skine'' glasove Jankoviću".... ,

Podseća ga i da je tokom protesta davao, kako je naveo, niz štetočinskih izjava.

- Govorio si da ćemo ih juriti po ulicama? Ko će da ih juri? Ti? Pa ti sediš u East West Bridge sa Željkom Mitrovićem i Zoranom Mihajlović! Zašto ih ne pojuriš kad ih vidiš? Govorio si da treba upasti u RTS sa dugim cevima? Šta ti je ideja? Da pucamo u novinare koji ne rade profesionalno svoj posao? - zapitao se Ðilas.

Ðilas je demantovao i da je Bakića zvao u političku stranku, koju je u to vreme nameravao da napravi, a potom i oformio aprila 2019. godine.

On Bakiću prebacuje i nameru da formira stranku i učestvuje na izborima.

- Među onima koji tako radeći rade u korist Aleksandra Vučića našao si se i ti. Zanimljiva činjenica. I posle svega ti i dalje imaš obraza da tvrdiš da sam ja u dilu sa Vučićem, a ti si mu ljuti protivnik? - poručio je Đilas Bakiću.

Prethodno je Jovo Bakić u opširnom intervjuu Danasu, između ostalog, rekao da mu je Ðilas, "kao i Vucić, ali i Jeremić i Saša Radulović, nudio da uđe u stranku, koju je tek trebalo formirati".

- Tada je za javnost glumio da se premišlja u vezi sa osnivanjem stranke, iako je već odavno odlučio… Rekao sam mu otvoreno da mu ne verujem. Imajući u vidu njegovo izlaženje iz politike, pa vraćanje, kao i angažman koji ne bi bio moguć bez pristanka Vučića, postavlja se pitanje i ispostavlja sumnja o tome koji su njegovi motivi…

Bakić je kao upitno postavio to, što se, kako kaže, protiv svih Ðilasovih saradnika vode krivicni postupci, samo protiv njega samog ne.

- Dakle, ili je poturao ljude da potpisuju pravno sporne dokumente ili ima dogovor s vlašću. U tom smislu, Đilas ne uliva poverenje - rekao je između ostalog Bakić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Osa

pre 4 godine

Samo ako je bolestan Vučić može uzeti jednog od njih za saradnika.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija