• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2020

16:58

PROPAST IKARBUSA POČELA U VREME ĐILASA! Marjanović ODBRUSIO opoziciji: Licemerni napadi istrošenih kadrova Demokratske stranke na sadašnju vlast!

Politika

PROPAST IKARBUSA POČELA U VREME ĐILASA! Marjanović ODBRUSIO opoziciji: Licemerni napadi istrošenih kadrova Demokratske stranke na sadašnju vlast!

Podeli vest

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda ocenio je kao licemerje izjavu šefa odborničke grupe SzS Nikole Jovanovića o propadanju Ikarbusa, navodeći da je propast te firme počela u vreme kad je na čelu Beograda bio Dragan Đilas

- Jovanovićev šef Dragan Ðilas je umesto Ikarbusovih autobusa usred ekonomske krize kupovao duplo skuplje Solarisove autobuse i time direktno doprineo potpunom urušavanju Ikarbusa - naveo je Marjanović u saopštenju koje je SNS dostavila medijima.

Marjanović navodi da je da "teranje investitora očigledno politika istrošenih kadrova Demokratske stranke danas okupljenih u Savezu za Srbiju", te dodaje da je to slučaj i s Ikarbusom gde je sada, kako kaže, kineski investitor započeo preuzimanje kompanije, a čime će se dugoročno rešiti problem fabrike uz zadržavanje celokupnog proizvodnog programa Ikarbusa i razvijanje novih modela elektroautobusa.

KO OD NJIH DVOJICE RADI ZA VUČIĆA? Bakić i Đilas optužuju jedan drugog za tajnu saradnju sa vlastima!

 



On je podsetio da su u 2019. nabavljena 244 nova autobusa kojima je poboljšan javni prevoz u Beogradu, te poručio da će gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom nastaviti da nabavnja nove autobuse.

Jovanović je izjavio ranije danas da je neprihvatljivo da Grad Beograd nije kupio nijedan autobus od Ikarbusa od izbora aktuelne gradske vlasti u martu 2018, a samo 90 od 2013. godine, navodeći da je prethodna vlast za četiri godine od Ikarbusa kupila 157 autobusa. Dodao je i da odbornička grupa SzS osuđuje uništavanje domaćeg preduzeća Ikarbus i istovremeno podržava radnike koji traže da se stvore uslovi za nastavak proizvodnje autobusa u toj fabrici.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KAKO OPOZICIJA ČESTITA GRAĐANIMA NOVU GODINU?! NEBOJŠA BAKAREC OBJASNIO DO TANČINA: Đilasov „zakon“ o obeštećenju Đilasa!
Politika

KAKO OPOZICIJA ČESTITA GRAĐANIMA NOVU GODINU?! NEBOJŠA BAKAREC OBJASNIO DO TANČINA: Đilasov „zakon“ o obeštećenju Đilasa!

Dragan Đilas je razmišljajući kako da čestita građanima Novu 2020. godinu, odlučio da to učini tako što će njegov SZS da sastavi predlog zakona o obeštećenju Dragana Đilasa. Đilas je došao do zaključka da ga građani toliko obožavaju, da bolju čestitku i poklon za Novu godinu Đilas ne može da im da, od navedenog zakona kojim bi Đilas bio obeštećen, rekao je politički analitičar i član UO Fondacije SNS Nebojša Bakarec

05.01.2020

19:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija