• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2020

17:34

DŽAFEROVIĆU, BEZOČNO LAŽEŠ! Linta rastrurio bošnjačkog člana Predsedništva: Jedini cilj ovih neistina UKIDANJE RS i stvaranje UNITARNE BiH!

Politika

DŽAFEROVIĆU, BEZOČNO LAŽEŠ! Linta rastrurio bošnjačkog člana Predsedništva: Jedini cilj ovih neistina UKIDANJE RS i stvaranje UNITARNE BiH!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je kao ratnohuškačku i neprijateljsku izjava bošnjačkog člana Predsedništva Šefika Džaferovića o tome da je Deklaracija o proglašenju Republike srpskog naroda BiH 9. januara 1992. godine početak sveg zla u BiH

- Džaferović je ponovio brutalnu izmišljotinu da je istog dana počeo genocid i masovni zločini na tlu BiH i da je to tobože potvrđeno odlukama Haškog tribunala i Suda BiH - naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

On tvrdi da je poznato da Haški tribunal i Sud BiH nisu nezavisne i profesionalne intitucije već politički sudovi koji nisu imali i nemaju iste standarde za pripadnike različitih nacija, što, kako navodi, potvrđuje i nedavni početak otvaranja arhiva Vlade Velike Britanije.

DODIK POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: Nema slobode bez države - SRBI IMAJU DVE!

 



Kaže i da Džaferović iznosi "bezočnu laž" da je obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske neustavan čin i krivično delo, te ističe da "ratnohuškačke i lažne izjave" potvrđuju da on, ali i drugi bošnjački političari nikada nisu iskreno prihvatili Dejtonski sporazum.

- Zbog toga je uz pomoć zapadnih centara moći Sarajevo odmah poslije završetka rata počelo da vodi politiku otimanja nadležnosti RS. Jasno je da je krajnji cilj SDA i drugih bošnjačkih stranaka ukidanje RS i stvaranje unitarne BiH po projektu ratnog zločinca Alije Izetbegovića - ocenio je Linta.

Poručuje da zbog toga Srbija i RS treba da zajedno vode aktivnu borbu u međunarodnoj zajednici za povratak izvornom Dejtonu, "za istinu o pravim uzrocima ratova na prostoru bivše Jugoslavije i srpskom staradanju, za razotrkivanje lažnih mitova o srpskoj agresiji, genocidu u Srebrenici i drugima i za reviziju političkih presuda koje je donio Haški tribunal".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija