• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

10.01.2020

12:37

KURTI, ILI FORMIRAJ VLADU ILI... Tači IZGUBIO ŽIVCE, poslao pismo lideru Samoopredeljenja!

Politika

KURTI, ILI FORMIRAJ VLADU ILI... Tači IZGUBIO ŽIVCE, poslao pismo lideru Samoopredeljenja!

Podeli vest

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači podsetio je lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da ga čeka u predlaganju mandatara za sastav sledeće kosovske vlade, jer je u svojstvu predsednika dužan da imenuje kandidata ili kandidatkinju za budućeg premijera

U pismu Aljbinu Kurtiju Hašim Tači ga podseća da  je dužan "kao predsednik Kosova da preduzmem akciju bezdaljnjeg odlaganja, prateći sve ustavne korake za građane Kosova, da što pre dobiju vladu".

Tači dodaje da mu je prema postojećim načelima pružio priliku i dosledno tražio da predloži kandidata zapremijera.

Tači je naveo da prema odluci Ustavnog suda nije isključeno da "dotična stranka ili koalicija odbiju da preuzmu funkciju".

SUROVA SLIKA STVARNOSTI NA KIM! Ðurić osudio ispisivanje antisrpskih grafita u Pasjanu: U danu kada Srbi upućuju poruku mira, vraćeno im je porukama mržnje i neprijateljstva!

 

 

U slučaju, prihvatanja ili odbijanja mandata, Tači je od Kurtija zatražio da ga obavesti, kako bi mogao da preduzme sve korake utvrđene Ustavom i imenovao kandidata ili kandidatkinju za premijera da formira kosovsku vladu.

Tačijevo pismo je reakcija na prozivke da je pre dva dana istekao rok od 48 sati koji je 6. januara dao Kurtiju da predloži kandidata za premijera.

Lideri Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredeljenje još nisu postigli sporazum za sledeću koalicionu kosovsku vladu.

Mediji u Prištini navode da ima novih ponuda na stolu i da Isa Mustafa i Aljbin Kurti nastavljaju pregovore, tri meseca pošto su 6. oktobra održani vanredni parlamentarni izbori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija