• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2020

09:56

(VIDEO) MINISTAR NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Uhapšen direktor Infrastruktura Železnice Srbije zbog korupcije!

Politika

(VIDEO) MINISTAR NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Uhapšen direktor Infrastruktura Železnice Srbije zbog korupcije!

Podeli vest

Ministar policije Nebojša Stefanović obratio se javnosti na konferenciji za medije u Palati Srbija, iznoseći rezultate ministarstva u borbi protiv korupcije

- Osim odlučne borbe protiv narko trafikinga, zaplenili smo preko sedam tona narkotika, nastavljamo i borbu protiv korupcije. Uhapšene su osobe M.J. (1961), direktor preduzeća "Infrastrukutra železnica Srbrije" i još nekoliko lica. Direktor je primio mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta - rekao je ministar.

Kako Informer saznaje, uhapšen je bivši muž Ekstra Nene i ranije su protiv njega podnošene prijave za malverzacije.

Uhapšen je M.J. (1961), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim D. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je naveo da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

- Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac - rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Foto: printscreen

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je odrejdeno zadrzavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti isptivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

- Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije - poručio je Stefanović.

NABAVLJALI OPREMU PO VIŠIM CENAMA OD TRŽIŠNE, OŠTETILI JAVNO PREDUZEĆE ZA VIŠE OD 10 MILIONA! MUP pohapsio 13 osoba zbog korupcije!

Ministar je sredinom nedelje saopštio da je u protekloj godini izvedeno nešto manje od 82.000 krivičnih dela što predstavlja najmanji broj krivičnih dela na godišnjem nivou u poslednjih 25 godina. On je to saopštio nakon sednice kolegijuma koju je održao sa rukovodiocima svih organizacionih jedinica MUP.

Kako je tada rečeno, u Srbiji je prošle godine izvršeno 81.846 krivičnih dela, što je smanjenje u odnosu na 2018. godinu kada je evidentirano 86.043 dela. Na kolegijumu su razmatrani i planovi za ovu godinu, počev od otvaranja novih policijskih i vatrogasnih stanica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
johan

pre 4 godine

Cekam bas da vidim drugostepene presude. I nije jedini sektor drzave....

Lane

pre 4 godine

Predsenik je diplomata i ima dobar odnos sa svojim saradnicima .

STEFANOVIĆ OTKRIO ŠTA JE OTEŽAVALO POTERU ZA MALČANSKIM BERBERINOM: Hvala građanima i policiji, bilo je teško, posebno zbog...
Društvo

STEFANOVIĆ OTKRIO ŠTA JE OTEŽAVALO POTERU ZA MALČANSKIM BERBERINOM: Hvala građanima i policiji, bilo je teško, posebno zbog...

Zahvalan sam svim građanima koji su se uključili u potragu i koji su pomagali policiji u informacijama. Potraga je bila otežana, upravo jer se zlikovac krio u unapred pripremljenoj zemunici, ukopanoj u zemlju, pokrivenoj. Išao je od mesta do mesta, prelazeći na desetine kilometara i uspevao je da izbegne hapšenje – kaže za Pink ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, komentarišući vest o hapšenju Ninoslava Jovanovića, poznatog kao „Malčanski berberin“

05.01.2020

23:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija