• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nacionalist.rs

17.01.2020

21:43

(VIDEO) ZAPALJIV GOVOR: Milan Кnežević neosnovano prozvao crnogorskog konzula Vuka Rakočevića

Politika

(VIDEO) ZAPALJIV GOVOR: Milan Кnežević neosnovano prozvao crnogorskog konzula Vuka Rakočevića

Podeli vest

Večeras je Milan Кnežević, jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Crne Gore na skupu podrške srpskom narodu u Crnoj Gori ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu održao zapaljiv govor u kojem je pored ostalog pogrešno optužio crnogorskog konzula u Beogradu Vuka Rakočevića, da je opservirao ovaj skup za potrebe crnogorskih obaveštajnih struktura. Međutim, Кnežević je zapazio Rakočevića među prisutnima i pomislio je da je Rakočević dobio zadatak od crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost da nadzire takvu vrstu skupa, navodi portal Nacionalist.rs

Međutim, prema dobro obaveštenim izvorima iz Ambasade Crne Gore u Beogradu, Vuk Rakočević je veliki pravoslavac i vernik Srpske pravoslavne crkve, poštovalac njenih manastira na Hilandaru gde je inače često boravio moleći se pred moštima Stefana Nemanje utemeljitelja Srpske državnosti i pismenosti i ikone Bogorodice Trojeručice.

Takođe, Rakočevićevo prisustvo večerašnjem skupu podrške nije bilo u skladu sa zahtevima crnogorskog rukovodstva, već zbog njegove intimne podrške u borbi protiv Zakona o slobodi veroispovesti nedavno donetog u Crnoj Gori, piše ovaj portal.

Nakon usvajanja tog Zakona, kao i greške koju je Rakočević napravio neosnovano optužujući radnicu prodavnice koja je ustupala struju za proteste ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, odlučio je da ličnim prisustvom na ovom i sledećim protestima protiv Zakona o slobodi veroispovesti pokaže svoj stav o navedenom pitanju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Побуни,завади и бегај у Србију!А ти геџо србијански увећаним порезом да их издржаваш и окућиш?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija