• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

19.01.2020

09:00

(VIDEO) PENTAGON I GENERAL HEJTEN ZALEDILI AMERIKU! NISMO NI BLIZU RUSIJI, trebaće nam godine da se približimo Moskvi u oblasti hipersoničnog oružja!

Politika

(VIDEO) PENTAGON I GENERAL HEJTEN ZALEDILI AMERIKU! NISMO NI BLIZU RUSIJI, trebaće nam godine da se približimo Moskvi u oblasti hipersoničnog oružja!

Podeli vest

Bili smo svetski lideri u oblasti hipersoničnog oružja, ali su projekti a kojima smo radili bili neuspešni, pa će nam sada biti potrebne godine da povratimo izgubljene pozicije - izjavio je Džon Hejten, zamenik predsednika Združenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD

General Hejten je nastupio u Centru za međunarodne strateške studije u Vašingtonu, gde je pred probranom publikom u nastavku rekao:

- U oblasti hiperzvuka danas se ozbiljno takmičimo sa više konkurenata iz sveta. Pre deset godina smo radili na dva takva programa, na dva prototipa... Međutim, nisu dovoljno dobro funkcionisali. Bili su to neuspesi, a šta smo mi potom uradili? Godinama se bavili uzrocima tih neuspeha, pa na kraju odustali od oba programa.

Glavno Hejtenovo priznanje ipak je bilo ovo:
       
- Sada će nam biti potrebne godine da dođemo na željeni nivo. Tražili smo da se taj proces ubrza, ali to još nije obezbeđeno.
        
I biće, po svemu sudeći.

U decembru je šef Pentagona Mark Esper priznao da SAD zaostaju na planu hipersoničnog naoružanja i da su prisiljene da sustižu Rusiju.

IGRA JE ZAVRŠENA, PUTIN I RUSIJA PREUZMAJU VODEĆU ULOGU U SVETU - Pentagon je udarao na Moskvu preko Sirije, Libije, a sada i Irana i svuda je izašao poražen - TO JE DOBRO ZA PLANETU!

Vladimir Putin je 2. decembra naložio vrhu svoje ratne mornarice da hipersoničnim raketama "Cirkon" što pre opremi i najnovije fregate i podmornice.

Ministarstvo odbrane RF je 26. novembra Amerikancima pokazalo hipersonični raketni sistem „Avangard".

Putin je prethodnih dana ponovio da je Rusija - prvi put u istoriji - ispred svih drugih zemalja po nekim oružjima i saopštio: kada armije drugih velikih vojnih sila dobiju hipersonično oružje - mi ćemo „već imati nešto novije". 

Otkrio je da ruska vojna nauka na takvom oružju već radi... 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 4 godine

Pa kako ce to Hrvati podnijeti!!!??? Oni su zaostali u Svetlosnm godinama a idu da napadaju Rusiju i tamo cuce na njenoj granici !!????? haaa haaaaaa haaaaaa

MilosObilic1389

pre 4 godine

И Француска је отишла далеко испред САД-е по питању хипер-соничних ракета...Јача наука...!

SS

pre 4 godine

Kako kenj*te o ovakvim stvarima stalno.Zna se ko gazduje po svetu,pa kako bilo.

Zoks

pre 4 godine

Američka žvaka, da bi dobili još veći budźet.

TT

pre 4 godine

Jaka vajda tom oruziju kada Ruse niko ne zarezuje u svetu van njihovog regiona i Sirije gde jedino van ex SSSR imaju bazu.. Ameri su i dalje tata i za sve ostalo se oni iskljucivo pitaju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija