• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2020

08:48

BOJKOT IZBORA JE BESMISLEN OD POČETKA DO KRAJA! Mićunović razobličio Đilasa i Boška: PRAVE NAPETOST I POKUŠAVAJU DA IZAZOVU KONFLIKT!

Politika

BOJKOT IZBORA JE BESMISLEN OD POČETKA DO KRAJA! Mićunović razobličio Đilasa i Boška: PRAVE NAPETOST I POKUŠAVAJU DA IZAZOVU KONFLIKT!

Podeli vest

Poslanik i jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović smatra da je bojkot izbora besmislen i da bi jedino mogao da delegitimiše izbore ako na njih ne bi izašlo 50 odsto birača, što se, kako je dodao, neće desiti.

 

- Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih intitucija, gde je ključan parlament - kaže Mićunović u intervjuu za "Blic".

On dodaje da se bojkotom izbora pravi i napetost u društvu, kroz pokušaje da se vanparlamentarnim sredstvima, uz građansku neposlušnost, konflikte i demonstracije, ugrožava vlast.

Time se, kako napominje, ostavlja prostor za represiju vlasti i zaoštrenost unutar društva, što nije dobro i ne zna se kuda vodi.

On ističe da je priča o delegitimisanju izbora potpuno besmislena i da bi bojkot mogao da ih delegitimiše jedino kada na izbore na proleće ne bi izašlo 50 procenata glasača.

- Videli smo u Albaniji: nije izašlo 70 odsto birača, pa ništa. Vi sad imate situaciju da po tom osnovu možete da delegitimišete koliko hoćete postojećih vlada, gde na izbore nije izašlo 50 odsto birača. Onda uzmete 50 odsto od tog broja i vlada se faktički sa 20-25 odsto podrške. Koja je to legitimacija ako ćemo ozbiljno da tretiramo građanina - upitao je Mićunović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Старији основци виде да Ђилас ,,ради'' за Вучића али ме чуди Обрадовић газда на Двери .Да Обрадовић има ПАМЕТНИЈУ политику данас би он био на челу срба из Србије.

Nata

pre 4 godine

Ne žulja nikoga, već je besmislen. Nažalost, imamo do sada najgoru opoziciju koja ne radi ništa u korist građana, već u korist svoje štete. Da imaju veću podršku u narodu ne bi zagovarali bojkot. Ako bi sledili njihovu logiku, uličnih protesta i demonstracija bi bilo stalno, jer bi uvek bilo onih koji su nezadovoljni. Koliko je važno da imamo ozbiljnu vlast, još je važnije da je opozicija kvalitetna, kredibilna, da je korektiv vlasti, a ne da se bore za nasilno smenjivanje vlasti. Bili su na vlasti, narod je video njihove rezultate i opredelio se da ih smeni. I sad im je Vučić kriv za sve, ne bi na izbore već bi da ih neko ustoliči.

Kapisla

pre 4 godine

Na kraju će svi ići na izbore a ovo prepucavanje i pretnje su samo šeme političara. Sv su ovde u igri i svi igraju prljavo. Kao da je bitno da li će Vučić ostati da vlada ili će doći njegovi tzv protivnici. Srbija je u kibli odavno i mnogo vode Dunavom će još otići u Crno more dok se politika malo ne izmeni. Pogledajte Belorusiju, S. Koreju, Rusiju, Kinu, SAD...svugde je deklarativna demokratija...cvc Milojka.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija