• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2020

12:04

VESIĆ NEMA DILEMU: Nastavak reformi, samo ako SNS samostalno ostvari većinu!

Politika

VESIĆ NEMA DILEMU: Nastavak reformi, samo ako SNS samostalno ostvari većinu!

Podeli vest

Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS na predstojećim parlamentarnim izborima ostvari samostalnu većinu, kaže član predsedništva te stranke Goran Vesić

 

Vesić je rekao da će Glavni odbor SNS odlučiti da li će na parlamentarne izbore SNS ići samostalno ili u koaliciji sa nekim drugim strankama.

- SNS je državotvorna stranka koja obnavlja srpsku državu, a tako veliki posao uvek traži saveznike u društvu. O tome ce odlučiti Glavni odbor. SNS je uvek birao državni interes pre interesa partije - naglasio je Vesić za Alo.

Kaže da sebe ne vidi u nekoj budućoj vladi, da ga interesuje samo Beograd i da želi da uradi nešto dobro za prestonicu.

- Vidim da mi opozicija zamera zato što želim da uradim nešto za Beograd. ''Zamislite, Vesiž želi da ostane zapamćen u istoriji Beograda'', kažu ovi kritićari. Pa, u tome je razlika između mene i njih. Ja radim za Beograd i ostaće nešto iza mene, a za njih niko neće ni znati da su postojali - naveo je on.

Navodi da ga atmosfera koja vlada u društvu i stalne pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću podsećaju na 2003. godinu kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić.

- Meni je neverovatno što tužilaštvo ne reaguje. Stvara se atmofera da je poželjno i da nije protivzakonito pucati na Vučića i da treba da mu se kriminalizuje porodica i tu se ne biraju sredstva - rekao je Vesić.

Na pitanje zašto mali broj funkcionera SNS-a brani Aleksandra Vučića, Vesić kaže da neki ljudi kalkulišu.

- Ima funkcionera u našoj stranci, a ponosan sam što sam među njima i ja, koji ne kalkulišu i svim srcem smo za Vučića. Svako sam donosi odluku da li će više boriti ili ne, a ja smatram da nije fer biti na državnoj ili političkoj funkciji, a ne boriti se do poslednjeg atoma snage za Vučića i SNS - naveo je Vesić.

Kaže da je crvena linija u političkoj komunikaciji pređena "kada je Dragan Ðilas odlučio da kupi opoziciju".

- Plan mu je da kroz atmosferu pretnji i nasilja izazove nerede, da padne krv i da dođe na vlast. Sve je poćelo kada mu je propao plan sa preuzimanjem medija. Pokušao je da kupi TV Prvu i O2, da bi preko medija, pošto sa Šolakom drži 50 odsto korisnika koji imaju kablovsku televiziju sa njihova dva privatna, politička TV kanala, a bez izbora, srušio vlast - naveo je Vesić.

Kako kaže, kada mu je ta strategija propala, usledile su "hajka, pretnje, fizički napadi i incidenti".

- Pretnje se ne odnose samo na vlast, već i na neposlušni deo opozicije. Kada vidite da Boško Obradović napadne Dragoljuba Mićunovića, to mu je Ðilas naredio. Kao i kada Obradović upadne u RTS ili u Skupštinu Srbije - rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija