• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

21.01.2020

12:36

PRETNJE VUČIĆU SU POZIV NA RUŠENJE DRŽAVE! Vučićević: Zašto Đilas nije reagovao na tvit Vesne Pešić - ZATO ŠTO JE TO NJEGOVA POLITIKA!

Politika

PRETNJE VUČIĆU SU POZIV NA RUŠENJE DRŽAVE! Vučićević: Zašto Đilas nije reagovao na tvit Vesne Pešić - ZATO ŠTO JE TO NJEGOVA POLITIKA!

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević izjavio je gostujući na televiziji Pink da poziv na ubistvo Aleksandra Vučića, koji je na Tviteru uputila sociološkinja Vesna Pešić, treba javno osuditi kao pokušaj rušenja države i izazivanje haosa

 

- To je najstrašnija moguća pretnja, za koju bi u zemlji sa tužilaštvom i sudovima koji rade svoj posao moralo da se odgovara. Nažalost, ovde je tužilaštvo reagovalo nakon određenog pritiska javnosti i to ne pritiska javnosti koja podržava Vučića, nego one koja podržava opoziciju, ali im je ovo bilo previše – rekao je Vučićević.

On je podsetio da je Vesna Pešić bez ikakvog dokaza i dokumenta osumnjičila predsednika države da se sprema za doživotni mandat i rekla da je u tom slučaju rešenje samo "cev u glavu".

- To je otvoren poziv na ubistvo od žene koja je bila lider opozicije svojevremeno u ovoj zemlji, koja je profesor Univerziteta, nekakav sociolog… Ne da nije naišla na osudu svih u državi, i to u državi u kojoj je pre 17 godina ubijen premijer, već je postala junak u tim žutim Đilasovskim medijima – naveo je Vučićević.

Foto: pink.rs

On je Pešićevu pitao zašto je obrisala tvit ako tvrdi da je sve u redu. 

- Kako je moguće da bilo ko normalan to podržava? Da Milan Antonijević, prvi čovek Fonda za otvoreno društvo, koji bi trebalo da se bavi unapređenjem ljudskih i političkih prava, izbornih uslova, kaže kako Vesni Pešić treba odati priznanje za pretnje koje je uputila Vučiću? – pita Vučićević i dodaje:

- Za šta joj treba odati priznanje? Za to što poziva na ubistvo predsednika? Zamislite šta bi bilo da je neko napisao na Tviteru “Haiku za danas: Samo mrtvi Đilasi su dobri Đilasi”? Da li mislite da bi svi ćutali kao što ćute na haiku za danas Slavka Tatića: “Samo mrtvi Vučići su dobro Vučići?” Reč je o visokom funkcioneru DS, ocu predsenika opštinskog odbora DS na Vračaru, najmoćnije organizacije DS. Niko ga nije osudio. Niko se nije iz DS ogradio od ovih pretnji – dodao je Vučićević.

Da li Đilas izašao i rekao da je strašno to što je napisala Vesna Pešić? Nije, jer je to njegova politika. To je njihova politika, ostalo su prazne priče.

Kako je dodao, ono što oni sebi dozvoljavaju i izgovaraju u javnosti, drugima zabranjuju. 

- Pešić i Tatić su samo vrh te priče, šlag na torti njihovog beščašća i nemoralnog i kriminalnog odnosa prema državi u kojoj žive. Kada pozivate na ubistvo predsednika, pozivate na haos i rušenje države. Oni žele na silu da otmu vlasti, to im ne uspeva i iz tih neuspeha se rađa frustracija koja kulminira na ovaj način.

Vučićević je rekao da mu nije jasno kako je Pešić pretvorena u heroja, ocenivši da su još gori oni koji to prećutno podržavajuu iz vrha Saveza za Srbiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija