• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

22.01.2020

22:24

TAJKUN REŠIO DA POTPUNO PRIVATIZUJE DEMOKRATSKU STRANKU! ĐILAS 'UBIO' MIĆUNA - Sad udara na Šutanovca i njegove!

Politika

TAJKUN REŠIO DA POTPUNO PRIVATIZUJE DEMOKRATSKU STRANKU! ĐILAS 'UBIO' MIĆUNA - Sad udara na Šutanovca i njegove!

Podeli vest

Šef SZS preko Zorana Lutovca pokreće veliku čistku u vrhu DS, hoće da kompromituje sve one koji su protiv bojkota. U đilasovskim medijima lansiraće afere o 'lopovlucima' Šutanovca, Balše, Kene...

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas, sprema veliku čistku u vrhu Demokratske stranke! On planira da pomoću svojih medija i društvenih mreža kompromituje sve visoke funkcionere demokrata koji se javno protive ideji bojkota i utapanju DS u SZS.

Đilas je ovu akciju započeo od Dragoljuba Mićunovića, sa kojim se obračunao preko Boška Obradovića, a sada su, kako saznajemo, na redu Dragan Šutanovac i njegovi bliski saradnici Balša Božović, Radosav Milojičić Kena, ali i Aleksandra Jerkov...

Strategija postoji

Bivši lider DS Šutanovac i njemu bliski funkcioneri više puta su u javnosti pitali da li bojkot ima smisla i šta će opozicija raditi dan posle završetka izbora koje priznaju i EU i sve međunarodne institucije.

Zbog toga, prenose naši izvori, Đilas planira da lansira brojne afere o protivnicima bojkota.

- Plan je da preko portala i na društvenim mrežama zavrte priče o 'lopovlucima' Šuleta, Balše i Kene, ali i da se Aleksandra Jerkov prikaže u lošem svetlu... Poenta je da im oduzme kredibilitet jer su svojim javnim istupima protiv SZS i bojkota ozbiljno uzdrmali poziciju Đilasa i ostalih lidera - objašnjava naš izvor.

Kako saznajemo, portali pod kontrolom Đilasa u narednim danima lansiraće priče da je Šutanovac umešan u sumnjivu gradnju stanova i da je kao ministar svojevremeno navodno uzimao milionske provizije. Na drugoj strani, Balšu i Kenu planiraju da optuže za nezakonito trošenje sredstava DS i za bliske veze sa kriminalnim krugovima...

Mićunović: Preispitati ostanak u SZS

Jedan od osnivača DS Dragoljub Mićunović kaže da je došlo vreme da se preispita ostanak DS u SZS. On kaže da ga ne zanima uvredljivi tvit lidera Dveri Boška Obradovića, već reakcija demokratskog dela Saveza.

- Nikada Dveri nisam uzimao za ozbiljno, ali me je iznenadila reakcija Obradovića jer sam svoj stav o bojkotu izneo još pre godinu dana. Ja to smatram potpuno neproduktivnim i pogrešnim. Tako da mi se ovo čini kao plan Dveri da nateraju DS i još neke članice Saveza na opredeljenje koje bi bilo u antievropskom duhu - rekao je Mićunović za "Politiku". Obradović je prethodno napisao da je Mićunović komunista koji je jahao popove, lažni disident i saradnik Aleksandra Vučića. 

Niko od aktera ove priče juče nije želeo da govori za Informer, a poslanik demokrata Balša Božović na svom Tviteru je napisao da očekuje oštru reakciju DS zbog napada lidera Dveri na Mićunovića.

"Dveri opet ponosno ponovile reči MRŽNJE Boška Obradovića prema prof. Mićunoviću i dobrom delu demokrata. Iskreno verujem u rukovodstvo stranke i predsednika Zorana Lutovca da ovo neće ostati samo na rečima osude već da je vreme da odbranimo svoje i dostojanstvo naših birača", napisao je on i potom dodao da ovde više nije stvar bojkota, već principa.

"Ne vezujte ovo za bojkot. To je pitanje kičme. Nismo ušli u SZS da bismo izgubili dostojanstvo. Bez dostojanstva nismo nikome potrebni u borbi protiv Vučića", naglasio je Božović.

Već izgubili identitet

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je Demokratska stranka već oštećena činjenicom da se utopila u SZS i da je nestao njihov stranački i programsko-ideološki identitet.

- DS je na 'utapanje' bio prinuđen okolnošću da njegov 'duh' svojim kešom kontroliše Dragan Đilas. Lider DS Lutovac isuviše je podložan Đilasovoj propagandnoj mašineriji, te je iz tog razloga prirodno da se DS stopi sa Vukom Jeremićem, Boškom Obradovićem i pre svega Đilasom. Naprosto, teško i da može drugačije, s tim što ono što oni sada rade vodi samomarginalizaciji - zaključio je Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 4 godine

Đilasu je od momenta osnivanja SSP plan da razbuca i ovo malo što je ostalo od DS i da ih većinu prevuče u svoju stranku. Zato što Đilas drži DS u dužničkom ropstvu Lutovac je samo obična marioneta koja mora bez pogovora da izvršava sve što mu Đilas naredi i tu se ništa neće promeniti, osim ako ova stara DS garda ne izvrši "državni udar" i smeni Lutovca. Ako DS ne izađe na izbore ta stranka će do kraja 2020. biti marginalnija od Čedinog LDP ili Draškovićevog SPO, bez članstva, bez infrastrukture i bez bilo kakve organizacije tako da će se svesti na svega par desetina ljudi. Đinđić se prevrće u grobu u najvećim mukama ...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija