• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.01.2020

15:31

VUČIĆ DOPUTOVAO U JERUSALIM: Naše je da kažemo da Holokaust ne sme nikad da se ponovi!

Politika

VUČIĆ DOPUTOVAO U JERUSALIM: Naše je da kažemo da Holokaust ne sme nikad da se ponovi!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas posle podne u Jerusalim, gde na poziv predsednika Izraela Ruvena Rivlina učestvuje na Petom svetskom forumu o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma"

 

Predsednik je na svom zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije" objavio fotografiju sa aerodroma, na kojoj je sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam i ambasadorom Srbije u Izraelu Milutinom Stanojevićem.

Više od 40 lidera, među kojima i predsednik Srbije, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Vučić će sutra imati i zvaničan sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je i sastanak sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

- Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak - rekao je Vučić ranije danas za RTS.

On je rekao da će u Izraelu biti "ceo svet", oko 40 lidera iz Evrope i sveta, među njima i iz regiona Željko Komšić, Kolinda Grabar Kitarović, Milo Ðukanović.

Vučić je rekao da su sudbine srpskog i jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata bile užasno teške i napomenuo da u Jad Vašemu, među šest logora, stoji i ime logora Jasenovac, u kojem je stradao veliki broj Srba i Jevreja.

- Naše je da kažemo da to nikad više ne sme da se ponovi - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 4 godine

Svi su odavno pa i Jevreji zaboravili kolike su bile srpske zrtve tokom holokausta. O tome treba vise govoriti nego stalno samo ponavljati jedno te iasto, odnosno samo o Jevrejima kao zrtvama. KRAJ.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija