• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.01.2020

20:39

EVO DOKAZA DA KOSOVO NIJE DRŽAVA! Prištinu niko i ne računa po "indeksu demokratije", ŠAMARČINU POPILI I MILOGORCI! I ONI SU SVETSKA BRUKA!

Politika

EVO DOKAZA DA KOSOVO NIJE DRŽAVA! Prištinu niko i ne računa po "indeksu demokratije", ŠAMARČINU POPILI I MILOGORCI! I ONI SU SVETSKA BRUKA!

Podeli vest

Prema najnovijem indeksu demokratije za 2019. godinu, demokratija u Srbiji se, među 167 analiziranih država, nalazi na 66. mestu u svetu, sa 6,41 poenom. Prištine, naravno, nema na listi! A, i zašto bi? Oni i nisu država! Tako ih tretira čak i britanski Ekonomist

Priština je, kako god bilo, dobila novu šamarčinu i to iz zemlje koju računa kao svog mentora i saveznika? Britanci su očigledno svesni da Kosovo nije država, jer nije član UN! A, ako bi ih nekim slučajem uključili u  "indeks demokratije" ne sumnjamo na kom bi mestu bili... Na kraju, ima li većeg dokaza od ovog šta je Priština...   

Izveštaj "Godina demokratskih nazadovanja i narodnih protesta" objavio je britanski list Ekonomist, a sam rejting zasniva se na kombinaciji ekspertskih ocena i rezultata anketa u obuhvaćenim zemljama.

Kako se navodi, uzima se pet ključnih pokazatelja koji ukazuju na stanje demokratija u državama: izborni proces, transparentnost vlasti, učešće u političkom životu, politička kultura, kultura i nivo građanskih sloboda.

U Izveštaju se države dele u četiri kategorije, prema tipu režima na: potpune demokratije, nepotpune demokratije, hibridne režime i autoritarne režime.

OVO JE NAJVEĆA POBEDA SRBIJE, AMERI ĆE TEK SAD DA POPI*DE - Gas iz Turskog toka stiže za nekoliko meseci! RAT MOSKVE I VAŠINGTONA DOBIO BEOGRAD!

Srbija se nalazi u kategoriji nepotpunih demokratija, kao i Hrvatska koja se nalazi na 59. i Slovenija, koja se nalazi na 36. mestu.

Foto: Public

Od ostalih zemalja u regionu, Severna Makedonija je u kategoriji hibridnih režima na 77. mestu, Albanija na 79. mestu, Crna Gora na 84. mestu i BiH na 102. mestu.

I HARADINAJ JE UKAPIRAO DA JE SRBIJA DOBILA RAT, NIJE PRIZNALA KOSOVO, A DOBILA JE AVIO-LINIJU ZA PRIŠTINU! Šiptari sad moraju i da UKINU TAKSE!

Na vrhu Indeksa demokratije Ekonomist prva je Norveška, iza nje su Island, Švedska, Novi Zeland i Finska, dok je na poslednjem mestu Severna Koreja.

SRBIJIO, ODMAH ZOVI PUTINA DA TI POŠALJE LEK! Moskva ima rešenje za novi virus iz Kine, NAUČNICI SA URALSKOG UNIVERZITETA SPASLI SVET!

Indeks demokratija radi se od 2006. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
grof01

pre 4 godine

Zašto ne proštette tom NE državom? :) he he he

Saradžogla

pre 4 godine

Ша мис'иш за колико сати би садашња војска Србије могла да поврати свој Космет да ван није амерички нарко картел под командом албанске мафије.А сви они нису ни за малић русима и кинезима.Кинез не зна више шта ће са новцем а амер је задужен у билијардама.Тексас је остао чак и без дубинске воде!Индија јача и амер постаје четверац!Све што је албанско побећи ће назад у Албанију а шиптари се враћају своме српском роду!На жалост Србију освајају други окупатори и ... Крај приче!

flamantes

pre 4 godine

Eto ste u nečemu ''bolji'' od Crne Gore, pa u sva zvona, a što bijaše juče na Cetinju?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija