• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BLIC

22.01.2020

22:10

SUSRET VUČIĆA I ĐUKANOVIĆA U IZRAELU! SLOŽNI U JEDNOM: Nije moguće postići zajednički stav!

Politika

SUSRET VUČIĆA I ĐUKANOVIĆA U IZRAELU! SLOŽNI U JEDNOM: Nije moguće postići zajednički stav!

Podeli vest

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović susreli su se večeras u Izraelu, saznaje "Blic". Dvojica predsednika borave u ovoj zemlji povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust

Nezvanično, Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

Vučić je ekskluzivno za "Blic" rekao da je razgovor bio težak i kompleksan.

- Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav - kaže Vučić.

Dvojica predsednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

- Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja - rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

- Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu - kazao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mira

pre 4 godine

Zao mi je Predsednika Vucica, sto mora da pregovara sa kriminalcem Milom Djukanovicem, sa osobom, koja nije dostojna ni da mu cipele ocisti.Predsedniku Vucicu zelimo pre svega dobro zdravlje i strpljenje. Hvala.

Sinisa

pre 4 godine

Sa tolikom dijasporom u regiji kulturno ga pregazi

Lane

pre 4 godine

Pravda i krivda nikad nisu mogle da se slože !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija