• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.01.2020

12:05

VESIĆ: Opozicija se svađa, a na izbore će preko grupe građana (VIDEO)

Politika

VESIĆ: Opozicija se svađa, a na izbore će preko grupe građana (VIDEO)

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da opozicija nema odgovore na ni jedno pitanje već se služi samo lažnim obećanjima i međusobnim svađama i dodao da će opozicija izaći na izbore tako što će lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas to "zamaskirati kroz grupe građana"

- Svi će oni izaći na izbore samo će Ðilas to zamaskirati kroz grupe građana i to već radi naveliko. Potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović, koji je glavni za bojkot, vodi takvu kampanju već dvadesetak dana - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Kako je dodao, Ðilas sve to organizuje i njegov plan je da sa svojim omladincima izađe na izbore kao grupa građana, da uđe u opštinske skupštine i tako ostavi sve druge političke partnere bez odbornika i poslanika.

- Ali, ko sa Ðilasom tikve sadi, obično tako i prođe - ocenio je Vesić.

Govoreći o pretnjama na društvenim mrežama, rekao je da je to Ðilasova politika i da je primer za to upravo ono što je uradila Vesna Pešić.

- Ðilas je taj koji je uveo nasilje jer do njegovog povratka u politiku mi takvu vrstu nasilja nismo imali. On se nada nasilju i da kroz nasilje može da dođe na vlast. I to što rade Vesna Pešić i Boško Obradović, to su sve Ðilasove reči - rekao je Vesić.

Kako je ocenio, što se izbori budu približavali, pretnji će biti sve više.

Vesić je rekao da su pripadnici Dveri tukli novinarke ispred zgrade Pinka, upadali u zgradu RTS-a da, kako je dodao, prete neistomišljenicima i promovišu fašističku ideologiju Dimitrija Ljotića.

- Kada su legalne takve fašističke stranke, naravno da onda nekoj budali može da padne na pamet da crta svastike - rekao je Vesić aludirajući na to što su na stajalištima javnog prevoza i fasadama u Ulici Vojvode Stepe iscrtane nacističke svastike.

Povodom uvreda na račun Dragoljuba Mićunovića od strane Boška Obradovića, Vesić kaže da je verovatno sve tačno što kažu jedni o drugima.

- Verovatno je sve tačno kada jedni druge optužuju za licemerstvo, izdaju ili fašizam, ali se ne bih time bavio, daleko im lepa kuća. Nisam čuo da imaju odgovor ni na jedno pitanje koje je važno za građane Srbije - da li mogu da privuku strane investicije, šta misle o našem odnosu sa Rusijom, NATO paktom ili Evropskom unijom - dodao je Vesić.

Rekao je da se opozicioni lideri služe samo lažnim obećanjima i međusobnim svađama, a građani, dodao je, ne mogu da žive od svađa.

- Ðilas obećava da će uložiti četiri odsto u kulturu, a onda su ga građani pitali što su u vreme dok je on bio gradonačelnik bili zatvoreni i Narodni i Muzej savremene umetnosti. Onda je obećao ulaganje u vrtiće, pa su ga ljudi pitali što je, dok je bio gradonačelnik, naplaćivao roditeljima duplo skuplje usluge vrtića - rekao je Vesić i dodao da Ðilasa, sve što obeća, demantuje ono što je radio dok je bio na vlasti.

Foto: Printscreen TV Pink

Sa druge strane, kaže Vesić, kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić obeća da će prosečna plata biti 900 evra, građani znaju da će se to desiti, kao što je, dodao je, ispunjeno i obećanje o prosečnoj plati od 500 evra.

Govoreći o grafitima sa nacističkim simbolima u Ulici vojvode Stepe, Vesić je rekao da u toj ulici ima mnogo kamera, te izrazio nadu da će počinioci biti pronađeni.

Podsetio je da su svastike ispisane u nedelji kada se obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta i 75 godina od oslobođenja Aušvica u Jerusalimu i dodao da nisu iscrtane slučajno.

- U Jerusalimu je danas predsednik Vučić i to sa najvažnijim svetskim liderima, poput Makrona, Putina, Pensa i zato nije slučajno da je neko ispisao svastike u zemlji koja nije imala antisemitizam i jedna je od retkih koja nikad nije imala problema sa Jevrejima - rekao je Vesić.

Dan ranije, podsetio je, predsednik Srbije je postavio zastavu sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva u znak sećanja na žrtve holokausta i dodao da je to bila jedna od najvažnijih vesti u Izraelu, te da zato ništa nije slučajno u nameri da se Srbi predstave kao fašisti.

- To je namerna, smišljena provokacija da bi neko u Izraelu pisao o tome kako Srbi crtaju svastike pred odlazak predsednika Srbije u Jerusalim - istakao je Vesić.

Kako je zaključio, sve to je posledica toga što se u našoj zemlji na neki način legalizuju fašističke stranke, među kojima je, kako je rekao, profašistička stranka Boška Obradovića u Ðilasovom Savezu za Srbiju.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20