• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.01.2020

15:02

ORLIĆ:  Degutantno je kad "građanistički guru" Trifunović bilo šta pokuša da izgovori na temu politike!

Politika

ORLIĆ: Degutantno je kad "građanistički guru" Trifunović bilo šta pokuša da izgovori na temu politike!

Podeli vest

Sav jad i beda u kom se danas nalazi onaj deo političke scene koji sebe naziva „građanistima“ i „drugosrbijancima“ ogleda se u činjenici da među njima neki faktor predstavlja pajac poput Sergeja Trifunovića, navodi se u saopštenju člana predsedništva SNS Vladimira Orlića

- Izabravši za svoje zaštitno lice ovu ljudsku karikaturu, pokretnu zabavu za društvo ispred dragstora koja se aktivira na malo aplauza i malo pivo, a „čuda pravi“ kad mu se ponudi bilo kakva druga psihoaktivna supstanca – rekli su sve o sebi. Sve najgore, dabome - naveo je Orlilć.

On je naveo da je u početku bilo komično i dodao da je sad već degutantno, kad "građanistički guru" Trifunović bilo šta pokuša da izgovori na temu politike.

- Ne ide, jednostavno. I nema to toliko veze sa njegovim mucajućim naporima da sastavi rečenicu, usled hroničnog mamurluka i neispavanosti, koliko sa problemom da naprosto – nije u temi. Da je reč o bančenju po klubovima, skupim letovalištima i skijalištima, druženju sa kriminalcima i konzumiranju opijata, on bi sigurno bio u temi, imao bi šta da kaže. Ali o parlamentu, demokratiji, izborima, cenzusu – on zna taman koliko i o Saturnovim prstenovima. Siguran je da je negde čuo za to, ali na svaki pokušaj da o tome šta kaže – čitav mozak zamuckuje. Čelo se znoji, ruke se tresu, a iz usta izađe samo – psovka. Jer ne može ničeg drugog da se seti.

- Uvek pod snažnim utiskom „mafijaških filmova“, koje očigledno često gleda, a iz petnih žila se trudi i da živi u njima, taj zabavljač sa dna kace komentariše Aleksandra Vučića i druge ljude iz Srpske napredne stranke. Neko ga je, izgleda, ubedio da time pokazuje hrabrost. Što bi, valjda, trebalo da opravda upotrebu sredstava koja deluju na nervni sistem - da tu „hrabrost“ smogne? A za njegovo banalno blebetanje ne treba ni hrabrosti, ali ni pameti: za to je prosto dovoljno biti nevaspitan i nezreo. I onda zvučiš baš kao Trifunović, kad govori o Aleksandru Vučiću i SNS. Koji neće nikud iz Srbije da pobegnu, o čemu Trifunović i njegov gazda Đilas mogu samo da sanjaju. Jer u tome vide jedinu šansu da nekako zajašu na narodnu grbaču, a Vučić im je tu glavna prepreka - saopštio je Orlić i naglasio da Aleksandar Vučić i SNS za ovu zemlju žive i rade, sa ovim narodom zajedno dišu.

- A Trifunoviću je bolje da pripazi – da mu slučajno ne pobegnu mačke, u znak protesta što ih nedovoljno hrani. Da mu ne pobegnu izmišljeni majstori, na koje pokušava da se izgovori kad izazove stvarni udes u saobraćaju (u Beogradu, ne na Saturnu) i sam pobegne sa lica mesta. Da pripazi da mu slučajno ti izmišljeni majstori ne podmetnu tragove teške droge u krvi, dok budu bežali. I četvore oči da otvori, da mu ne pobegnu još neki članovi pokreta. Kako su krenuli, uskoro Trifunović može da menja ime organizacije u – Pokret slobodnog građanina. Građanina Trifunovića, jasno.

Trifunović zaista pripada svetu dečijih zabavnika, u kom je heroj Miki Maus, rekao je Orlić, dodajući da je pošteno što to ne krije. Reč je o svetu mašte. Mada pripada i svetu miševa, generalno. I političkih, i karakternih.

- Za ozbiljnu politiku, onu koja obezbeđuje nova radna mesta, veće plate i penzije, autoputeve i kliničke centre, potrebne su druge osobine. Potrebni su mudrost, znanje, spremnost na naporan rad, kao i stvarna hrabrost. Sve ono što ima Aleksandar Vučić, koji upravo zbog toga i ima apsolutnu podršku naroda u Srbiji. Sve ono što Trifunović nikada neće imati. Jer to ne može da se odglumi - navodi se u saopštenju Orlića.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Evo ga ponovo glasnogovornik,rekla kazala,dugo ga nije bilo,da nije bio negde na zimovanju u komšiluku.

Ljubiša

pre 4 godine

Ispravka...''mačke'' su kokain, a ''majstori'' su dileri.Pa,doaro Orliću,našli su mu malo krvi u kokainu, a to što je satima mučio bešiku jer nije mogao da da urin na analizu?Trebalo je još malo da ga zadrže dok ne pusti u gaće, a možda je i pustio...maratonci trče 42 km. i posle dva sata daju urin,Trifunović nije ''mogao'' kao da je trčao 420 km.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija