• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.01.2020

14:20

PREMIJERKA "ZAPUŠILA USTA" NOVINARIMA N1: Napravili ste fejk njuz da je neko zabranio vašu televiziju - I VI ZNATE DA TO NIJE TAČNO! (VIDEO)

Politika

PREMIJERKA "ZAPUŠILA USTA" NOVINARIMA N1: Napravili ste fejk njuz da je neko zabranio vašu televiziju - I VI ZNATE DA TO NIJE TAČNO! (VIDEO)

Podeli vest

Televizija N1 napravila je političku kampanju pred izbore od poslovnog spora dve kompanije, Junajted grupe i Telekoma, rekla je premijerka Ana Brnabić i istakla da je N1 to uradio tako što je netačno predstavio taj spor kao pitanje slobode medija i javnog interesa

 

- Vi (N1) ste napravili potpuno lažnu vest, fejk njuz, da je neko zabranio emitovanje N1 zbog cenzure. I vi znate da to nije tačno - rekla je Brnabić novinaru te televizije koji je tražio od premijerke objašnjenje zašto je rekla da je N1 u političkoj kampanji i zašto se kao predsednica vlade uopšte uključuje u jedan komercijalni spor.

- Umešala sam se tek kada je počela politička kampanja - uzvratila je Brnabić.

Ona je objasnila da je, kada je počeo poslovni spor između Telekoma i Junajted grupe, bila na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i da nije imala nameru da se meša.

Foto: Tanjug

Ali je, ističe premijerka, N1 televizija potom od poslovnog spora dve kompanije napravila pitanje slobode medija i javnog interesa, iako niko iz vlasti, niti Telekoma, nije isključio N1.

- Telekom je molio da dok traje taj razgovor oko ugovora da se nastavi emitovanje uz plaćanje, kao i do tada da bi se svi kanali i dalje emitovali uključujući N1 - naglasila je Brnabić.

Istakla je i da taj spor nema nikakve veze sa N1, nego sa veoma gledanim sportskim kanalima.

- Smatram da građani treba da gledaju N1 i apelujem na Junajted grupu da pusti da se emituje N1 - navela je premijerka.

Kaže da je Telekom prihvatio cenu, ali ne i sve uslove, kao i da je Junajted grupa izričito naredila Telekomu da ugasi njihove kanale, uključujući i N1.

Uprkos molbi Telekoma, dodaje, Junajted grupa je odlučila da se ti kanali ne emtiju, kao i N1, dok se ne postigne ugovor.

Brnabić ističe da je to političko pitanje zato što N1 kaže da je tu reč o "ubijanju slobode međa".

Ona je kazala da se Telekom borio da se N1 emituje dok se ne razjasne sve stvari oko novog ugovora i da o tome postoji prepiska između dve kompanije.

Foto: Tanjug

Brnabić napominje da je u Telekomovoj ponudi postojao N1 i da je još u julu to rekla u skupštini i da je onda N1 tvrdio da je ona slagala.

- Vi (N1) ste u julu govorili da Telekom ne emituje N1 i da ja govorim neistinu, a danas govorite da je Telekom ukinuo N1. Taj Telekom koji ne emituje N1? Kada ste govorili istinu, u julu ili sada? - zapitala je premijerka.

Ona je još jednom apelovala na Junajted grupu da se sa Telekomom dogovori o novom ugovoru i nastavku emitovanja kanala, jer je to u javnom interesu.

Na pitanje novinara da li apeluje i na Telekom Srbije, Brnabić je rekla da apeluje i na Telekom.

- Ne mogu da prihvatim da postojanje jedne televizije može da uslovi jedan komercijalni ugovor, a to je ono što vi sada radite. Kažete - kakve god mi uslove da postavimo, ako Telekom ne prihvati mi ukidamo N1, a onda ćemo reći da je to ukidanje slobode medija - poručila je Brnabić.

Rekla je da je "Sport klub" taj koji donosi novac i da se o tome tu radi, i zapitala kako je fer da se nudi samo jedan kanal koji je, inače, 38. po gledanosti.

- Dakle, da li je bila istina ono što sam govorila u julu, ili da li je istina ono što ste vi govorili u julu, a to je da sam ja lagala građane u skupštini i da Telekom u svojoj ponudi nema N1, ili je istina da je Telekom sada ukinuo N1, ono što sada govorite? Dve dijametralno suprotne stvari govorite u roku od sedam meseci - zapitala je premijerka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija