• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs/Informer.rs

28.01.2020

14:27

POKRET "1 OD 5 MILIONA" IZLAZI NA IZBORE! Valentina Reković: Proteste i bojkot predajemo političarima (VIDEO)

Politika

POKRET "1 OD 5 MILIONA" IZLAZI NA IZBORE! Valentina Reković: Proteste i bojkot predajemo političarima (VIDEO)

Podeli vest

Pokret "1 od 5 miliona" odlučio je da izađe na predstojeće parlamentarne izbore. To je novinarima danas saopštila Valentina Reković, iz tog Pokreta i dodala da njegovi članovi više neće učestvovati u subotnjim protestima i da su odlučili da proteste i bojkot "predaju" političarima koji su, kako je rekla, sve obesmislili i uništili

 

Novinarima se ispred zgrade rektorata obratila Valentina Reković, jedna od liderki pomenutog pokreta, koja je rekla da će ova grupacija učestvovati na izborima:

- Drago nam je da su mnogi imali šta da kažu ovih dana. Postalo nam je jasno da deo opozicije obesmišljava ujedinjenje opozicije - Zato izlazimo na izbore - rekla je Reković i dodala:

- Sprečićemo prevarante i ''trojance'' da opet prevare narod i pojedu nam još četiri godine, i tako podrže aktuelnu vlast - rekla je Reković.

Dodala je da će u narednim danima saopštiti koje stranke, inače potpisnice tzv. "Sporazuma sa narodom", uz nekoliko manjih pokreta rade na tome da izađu na izbore i kojima će se, kako je rekla, pridružiti pojedini članovi stranaka koje su formalno u bojkotu.

Kako je rekla, deo opozicije, koji je deklarativno za bojkot, "u potaji" se sprema za razne izborne liste na lokalu.

Foto: Tanjug

Reković je kazala da je deo opozicije obesmislio proteste i prisvojio bojkot, te da su više puta pokušavali da "1 od 5 miliona" distanciraju od promocije bojkota.

- Oterali ste narod sa protesta nepokazivanjem jedinstva. Sledeća subota je vaša i svaka sledeća do izbora. Neka se samo političari obraćaju, mi više nećemo - poručila je Reković.

Dodala je da se kampanja bojkota izbora završila u kafićima i "manekenisanjem", te da je pokretu "1 od 5 miliona" preostalo je da se bori da, kako su rekli, "spase bojkot i vrati ga u parlament", te da će, ako pređu cenzus, pokazati šta to znači.

Kako je ocenila, bojkot poslanika opozicije, koji nisu vratili mandate i plate, nije dao rezultata.

Na pitanje šta se promenilo u izbornim uslovima pa su odlučili da izađu na izbore, Reković je kazala da "nema nikakvih izbornih uslova" i da pokret pokušava "da spasi zemlju uzimajući stvari u svoje ruke".

Upitana da li je na odluku uticala najava smanjenja izbornog cenzusa, odgovorila je da to još nije prošlo kroz parlament i da je ta sada to "samo priča".

Dodala je da će na izbore izaći samostalno.

Na pitanje računaju li na podršku građana, jer su na poslednjem protestu izviždani, rekla je da su među onima koji su to radili prepoznali članove pojedinih opozicionih stranaka.

Upitana da li su se oko izlaska na izbore konsultovali sa liderom SzS-a Draganom Ðilasom, uzvratila je pitanjem - da li Ðilas pita nju ili nekog iz pokreta kada donosi odluku o bojkotu.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Žigolo

pre 4 godine

Iznenađeni? Ja nisam ni najmanje jer sam od prvog momenta kad je bojkot najavljen znao da je to samo pokušaj Đilasa i Jeremića da ucenom izdejstvuju otimanje vlasti po makednonskom modelu i bez izbora. Pošto od toga nema ništa, svi će oni izaći na izbore jer neće da se odreknu finansiranja iz budžeta pošto bi to značilo i formalno gašenje svih tih političkih grupacija. Pokušaće da se skupe u neke neprincipijelne koalicije ne bi li za svoje vedete obezbedili poslaničke mandate i to je sve. Što se tiče ovih #1od5miliona bolje da ne idu na izbore jer nemaju šanse da skupe ni 1% glasova

Čiča Avalski

pre 4 godine

Bravo za odluku !!! Za nosioca liste stavite Marka Miloševića.

roosdespot

pre 4 godine

Odlično, sad znamo za koga ćemo da glasamo!

boro

pre 4 godine

pošteno , izađite i pobjedite niko vam ne brani , ali divljati po gradu i terorisati narod to ne ide .

Radašin

pre 4 godine

I tako...raspade se Savez za Satanu kao govno na kiši

Stršljen

pre 4 godine

Kad ste vi to o nečemu iz svoje glave odlučivali??? Nikad, uvek ste slinili po ulicama za tudje interese. Daleko ste vi od buduće avangarde. Opet vas vodi za uzdu, sada Đilas, samo se nadam da će te ovoga puta vi iz vodjstva lepo to i naplatiti kao uostalom što su vam radili svi vodje od Vuka Draškovića do Čede Jovanovića. Jadna je Srbija sa ovakvom avangardom!!!

Stršljen

pre 4 godine

Izgleda da je moj komšija Uroš u pravu, sad će da se realizuje ono 1#5 miliona. Znači svakom vodji po 5 miliona za učešće na izborima. Boga mi skupo će to da košta Đilasa, kažem ja, Uroš kaže ali ako bi "došao na vlast" vratio bi on to za mesec dana a za godinu bi se obogatio.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija