• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.01.2020

07:00 >> 10:56

(UŽIVO) VUČIĆ U MRKONJIĆ GRADU: Srpska crkva je jedna, nećemo dozvoliti da nas proteruju sa ognjišta, "Oluja" više neće biti!

Politika

(UŽIVO) VUČIĆ U MRKONJIĆ GRADU: Srpska crkva je jedna, nećemo dozvoliti da nas proteruju sa ognjišta, "Oluja" više neće biti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u posetu u Mrkonjić Gradu u Republici Srpskoj i Drvaru u Federaciji BiH

11:20 - Aleksandar Vučić i Milorad Dodik obratili su se i nakon sastanak sa zvaničnicima i privrednicima iz Mrkonjić Grada.

- Imamo toliko projekata koje smo zajedno rešavali i ovaj dolazak predsednika Vučića treba shvatiti kao kontinuitet naših dobrih odnosa. Ovo je veoma važna poseta, nastavićemo dalje, sad idemo u Drvar da otvorimo pogon fabrike. Hvala i predsednici Vlade, kao i svim ministrima što održavaju dobre odnose sa Republikom Srpskom - rekao je Dodik. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa zvaničnicima i privrednicima u Opštini Mrkonjić Grad.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 29, 2020 at 1:03am PST

 

- Hvala ljudima što su me u ovolikom broju dočekali i hvala za titulu počasnog građanina Mrkonjić grada. Želimo da pomognemo daljem i bržem razvoju Republike Srpske, prva investicija je 300.000 evra za školu, dodajte i još 200.000 za mamograf i Dom zdravlja, kako bismo zaštitili naše dame, da ne moraju za to da idu u Banjaluku. Šipovo, Jezero, Ribnik i srpskoj opštini Kupreš i njima ćemo pomoći. Idemo u Drvar i tamo će se videti koliko mi radimo zajedno i koliko je važno što radimo zajedno. Ovoliki broj godina je zavidan, jer mi toliko dugo nismo imali nijednu ružnu reč, već živimo u slozi i miru. Zahvalan sam i Dodiku i Željki, ali i Viškoviću i Tegeltiji, svima koji su uložili svoju energiju da uspemo u svemu ovom. Posebno sam srećan što idem u Drvar, iako to nije Republika Srpska, već Federacija, ali tamo žive Srbi i narod ne može da se razdvaja - rekao je Vučić. 

Predsednik je ispred opštine Mrkonjić grada odgovarao i na pitanja novinara. Predsednik je upitan da li se poruka koju šalje ljudima i Srbima razlikuje u Mrkonjić gradu koji je u Republici Srpskoj, od poruke ljudima u Drvaru koji žive u Federaciji. 

- Poruka je ista, jer je narod nedeljiv i jedan - rekao je Vučić. 

9:30 - Obraćanje predsednika ispred Gimnazije u Mrkonjić gradu

Mnogobrojnim okupljenima obratio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavio naredne planove za obnovu i pomoć gradova u Republici Srpskoj. 

 

 

- Posebno sam ponosan što ovde stojim pred vama i pred ljudima iz Mrkonjić grada. Zahvalan sam Dodiku što je iako mu je otac umro došao da pokaže koliko je veliko naše jedinstvo. Nisam ni sanjao da će ovoliko ljudi doći da me dočeka u 9 ujutru, ne postoji ništa lepše nego kad vidim koliko volite Srbiju. Mi ne krijemo da volimo Republiku Srpsku. Danas smo doneli 600.000 maraka za Gimnaziju i Mašinsku školu i donećemo nove mašine. Ulagaćemo i u putnu infrastrukturu, a razgovora će biti i sa privrednicima iz Mrkonjić grada. Danas u Drvaru otvaramo fabriku, za 100 radnika, uglavnom radnih mesta za žene - rekao je Vučić i dodao: 

- Nikome nećemo dozvoliti da nas proteruje sa ognjišta, srpska crkva je jedna, "Oluja" više neće biti. Nema više nikakvih "Oluja" niti traktora, to više Srbi neće doživeti. Srbija je danas snažnija nego ikada i biće sve snažnija - rekao je Vučić. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Živela Srbija, živela Republika Srpska! ??

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 29, 2020 at 12:54am PST

 

Prisutne je pozdravio i član Predsedništva Milorad Dodik i zahvalio se predsedniku Vučiću na podršci koju pruža Republici Srpskoj.  

- Predsednik je odlučio i želeo da dođe u Mrkonjić grad. Ovaj grad je jedan grad heroj, obnovljen je zahvaljujući pomoći predsednika Vučić. Novčana sredstva su važna, ali su još važnije poruke koje se šalju ovom narodu. Treba da odbacimo bilo kakvu mogućnost da se u Crnoj Gori pravi bilo kakva nova crkva, identitet je veoma važno očuvati. Okupljeni smo oko srpske pravoslavne crkve i ona nas čuva. Da nije bilo SPC, verovatno ne bi bilo ni nas. Mi smo deo jednog velikog srpskog naroda i treba odbaciti bilo kakav pokušaj da nas razdvoje. Dolazak predsednika Vučić snažna je poruka svima, samo zlonamerni mogu da kažu da je ovde nešto pogrešno. Mrkonjić grad je oporavljen, sređen i grad ima potencijal. Živi i zdravi mi bili, neka Srpska živi večno, neka Srbija živi večno i Srpska pravoslavna crkva - rekao je Dodik. 

Foto: printscreen Tanjug

Nakon Milorada Dodika okupljenima se obratila predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja se zahvalila Srbiji na konstantnoj podršci širom Republike Srpske. 

- Hvala Srbiji i posebno predsedniku Vučiću koji nam olakšava posao da od Republike Srpske napravimo bolje mesto - rekla je Cvijanović. 

Foto: printscreen

8:35- Vučića je sa domaćinima dočekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Hoću posebno da se zahvalim Dodiku koji je došao sa mnom ovde u obilazak iako mu je noćas umro otac. Hvala ti Mile za to, retko ko bi to mogao. Idi kući čim pre. Izvinite đaci, što sam promenio program i raspored, hvala vam što ste me ovako lepo dočekali. Posebno sam srećan što sam dobio vest da je ove godine upisano deset prvaka više nego ranije. Pomoći ćemo na dovođenju investitora i u realizaciji infrastrukturnim projektima. Mnogo je lakše kad ima više plata u kući i mi ćemo pomoći da narod ima posao. Emilija je lepo rekla, srpski narod je nedeljiv. Možemo da budemo i živimo u više država, ali mi pripadamo istom rodu. Treba da štitimo svoje ognjište, da budete vredni i marljivi. Ne moraju svi da završavaju fakultete, ali završite školu, nađite posao, ali pre svega budite pošteni ljudi. Hvala vam deco, posebno hvala devojčici Emiliji na lepim i pametnim rečima - rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će pokušavati da nam dele narod kao što pokušavaju da nam cepaju i crkvu

- Možemo da živimo u različitim državama, ali ne smemo da zaboravimo da istom narodu pripadamo -rekao je Vučić.

Foto: printscreen Tanjug

Predsednika Srbije toplom dobrodošlicom sačekali su član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, direktori srednjih škola, kao i đaci. Predsednik Vučić upisao se kao posetilac škole u knjigu kod dežurnih đaka i time oduševio sve učenike.

Učenica Emilija je pozdravila predsednika Vučića toplim rečima, a predsednik se oduševio njenim izlaganjem. Emilija je od predsednika dobila aplauz i poruku da ostane tako pametna i vredna i da nakon škole nastavi putem poštenih ljudi. 

 

 

Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić gradu pohađa više od 500 učenika, a nalaze se u jednom objektu sagrađenom 1973. godine koji je, kako je naveo direktor Mašinske škole Predrag Ðuza, tokom agresije hrvatske vojske 1995. godine bio u užasnom stanju.

 

 

Nakon obilaska škole, Vučić će se sastati sa privrednicima opštine Mrkonjić grad, a posle toga odlazi u Drvar gde će prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, obići Dom zdravlja, prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko i obići Muzej "25. maj".

Podsetimo, načelnica Mrkonjić Grada juče je istakla da je poseta predsednika Srbije istorijska.

Predsednik Srbije obići će Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu, a predviđen je i sastanak sa zvaničnicima i privrednicima u toj opštini.

Vučić je uoči posete Drvaru podsetio da je 2019. godine obećao srpsku fabriku u ovom gradu, i da će do kraja ove godine biti otvorena.

Vučić će u Drvaru prvo prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, zatim obići Dom zdravlja, a potom će prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amer

pre 4 godine

I gospoda Bosanci na celu sa Milosevicem su otisli u obliznju kafanu da se proslavi, ovo je najveci komunizam od svih komunizma.

Lane

pre 4 godine

Bilo ne ponovilo se ! Nas predsenik neće dozvoliti da se isto ponovi!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija