• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2020

12:25

VESELJI LUPIO ŠAMAR EU: Nećemo na sastanak s Boreljom - inicijativa o nastavku dijaloga je zastarela i neodrživa!

Politika

VESELJI LUPIO ŠAMAR EU: Nećemo na sastanak s Boreljom - inicijativa o nastavku dijaloga je zastarela i neodrživa!

Podeli vest

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK), Kadri Veselji, najavio je da će ta stranka bojkotovati današnji sastanak parlamentarnih političkih partija sa šefom evropske diplomatije Žozep Boreljom

 

Veselji je za prištinsku Gazetu Expres rekao da DPK veoma ceni podršku EU, pozdravlja posetu Borelja, kao i svakog visokog evropskog zvaničnika, ali je dodao da predstavnici te partije neće prisustvovati današnjem sastanku.

Taj sastanak za Veseljija je besmislen u trenutku kada, kako kaže, Priština nema nove institucije, a svaka inicijativa za obnavljanje dijaloga sa Beogradom, prema njegovim rečima, je "zastarela i neodrživa".

- Kosovo je talac ljutnje i nesposobnosti dveju vodećih stranaka, Pokreta Samoopredeljenje i Demokrtskog saveza Kosova, da postignu kompromis i političko rešenje za formiranje nove vlasti - rekao je Veselji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miodrag

pre 4 godine

Ma alal ti vera kada si ovaj potez uradio hrabsr momak nema sta

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija