• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2020

11:38

VUČIĆ SA BORELOM NA FRUŠKOJ GORI: Bog otac ne zna kada će se formirati vlada u Prištini, a kamoli Žozep Borel!

Politika

VUČIĆ SA BORELOM NA FRUŠKOJ GORI: Bog otac ne zna kada će se formirati vlada u Prištini, a kamoli Žozep Borel!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas manastir Hopovo na Fruškoj Gori i Irig, gde je sinoć bio domaćin šefu diplomatije EU Žozepu Borelu


Vučcić je za TV Prva rekao da je Borelu izneo da proba najbolja srpska vina, za koja je istakao da su sve bolja.


On je rekao da je delegacija EU izrazila želju da poseti neki srpsku planinu.

- Ovde u Vinariji ''Kovačević'' probali su organske domaće proizvode. Ponosan sam na srpske vinare, ne samo ovde već u celoj Srbiji, od Negotina, Jagodine, Vranja, Aleksandrovca i Topole, do Subotice, Vršca. Sve su bolja, sve više se vina troši i to govori o standardu - rekao je Vučić.

- Koliko smo zaostajali u regionu, drastično napredujemo i prevazilazimo sve u regionu - istakao je predsednik Srbije.

(FOTO) RANOM ZOROM NA SVETOM MESTU: Vučić jutros obišao manastir Hopovo na Fruškoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će, bez obzira na to koja ličnost bude imenovana za izaslanika za Kosovo, Berln preko Brisela voditi glavnu reč o rešenju kosovskog pitanja.

Vučić je, u izjavi TV Prva, kazao da misli da već zna ko će biti predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i verovatno BiH.

- Biće to neko od velikog utciaja u Berlinu, odnosno sa velikom podrškom Berlina. On će biti pod velikim uticajem Berlina. De fakto će, bez obzira na to koja je ličnost, Berlin preko Brisela voditi glavnu reč, što za nas nije lako  objasnio je on.

Vučić je, upitan šta je razgovarao sa visokim predstavnikom za spoljnu I bezbednosnu politiku EU Žozepom Borelom, rekao da se radi o iskrenom prijatelju Srbije, koji razume poziciju naše zemlje.

Foto: TANJUG / INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJE

Vučić sa igumanom manastira Hopovo


On je, prema njegovim rečima postavljao pitanje i U Prištini, a i ovde, šta bi to Srbija dobila za priznanje Kosova.

- Za razliku od onih koji misle da je normalno da Srbija mora da prizna Kosovo i da je samo pitanje trenutka kada će to biti, on je čovek koji dolazi iz zemlje koja nije priznala Kosovo I zna da ni Španija neće to da učini. Kosovo je sa međuanrodnim predstavnicima uvek glavna tema, 99 odsto vreman ode na Kosovi. Oni kažu “nemojte da računate da ćete biti deo EU, ako ne rešite to pitanje”. To nedvosmisleno kažu - istakao je Vučić.

Ukazao je da je Borel profesionalac, i da on mora da razgovara i sa Prištinom, jer ima Nemce, Francuze koji su priznali nezavisno Kosovo.

- Kako da kaže Angeli Merkel „neću da razgovaram“, to nije realno. On je dobar čovek, koji razume Srbiju, koji razume srpske potrebe i političke stavove - rekao je on.

(VIDEO) NE TREBAJU NAM MRTVAČKI SANDUCI, ALI NEĆEMO PRISTATI NA PONIŽENJE! Vučić sa Borelom o pristupu Uniji i nastavku dijaloga: KOSOVSKI ČVOR MORA DA SE RAZMRSI, KOMPROMIS JE DALEKO!

Bog otac ne zna kada će se formirati vlada u Prištini, a kamoli Žozep Borel, prokomentarisao je danas predsednik Aleksandar Vučić uptan da li je visoki predstavnik EU iz Prištine u Beograd doneo neku konkretnu informaciju o formiranju tamošnje vlade.

- Oni su mu rekli u ponedeljak, ali to sam već čuo više puta - primetio je Vučić.

Vučić je, za TV Prvu, ukazao da postoji opasnost ako lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti bude želeo da unizi Srbe i Srpsku listu i da u vladu izabere nekog svog, “privatnog Srbija”.

- To bi značio kraj svakog normalnog i racionalnog razgovora sa Kurtijem i njegovom potencijalnom vladom - podvukao je predsednik.

Dodao je da je pred Beogradom mnogo problema, te da ne dolazi lak period za zemlju, ali da je važno da naša ekonomija ide napred, i da moramo da čuvamo mir i stabilnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija