• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

04.02.2020

10:05

"MAJMUN UŠAO U TENAK"! Opasno ludilo u Prištini - ALJBIN KURTI SE SPREMA ZA RAT PROTIV SRBIJE!

Politika

"MAJMUN UŠAO U TENAK"! Opasno ludilo u Prištini - ALJBIN KURTI SE SPREMA ZA RAT PROTIV SRBIJE!

Podeli vest

Aljbin Kurti, novi premijer lažne države Kosovo, najavio da takse od 100 odsto ostaju i da će Srbiju tužiti za genocid! Obećao i da će uvesti obavezni vojni rok i značajno povećati budžet za "vojsku", dok je za "ministra odbrane" postavio ubicu Srba


Aljbin Kurti, novoizabrani predsednik vlade lažne države Kosovo, otvoreno se sprema za rat sa Srbima i Srbijom! Kurti je, odmah posle sklapanja koalicionog sporazuma o novoj vladi, rekao da neće ukinuti takse od 100 odsto, da će tužiti Beograd zbog genocida i zatražiti milionsku ratnu odštetu!

Hoće da Srbi pucaju na Srbe

Kurti sada hoće da u vojsku šiptarskih terorista natera i Srbe koji žive na Kosmetu. Nije to prvi put, i ustaše su srpsku decu oblačile u ustaške uniforme
Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Kurti je istovremeno saopštio da će uvesti obavezni vojni rok i značajno povećati budžet za "vojsku Kosova" i policiju. O njegovim pravim namerama možda najbolje govori činjenica da je za "ministra odbrane" predložio Antona Ćunija, teroristu OVK koji je pravosnažno osuđen za ubistvo šestorice Srba (vidite okvir)!

Sumanut plan

Kurti je plan buduće "vlade Kosova" predstavio juče poslanicima kosovskog parlamenta, najavivši da takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ostaju na snazi.

- Od Beograda ću tražiti odgovornost za počinjene ratne zločine i naknadu ratne štete. Podneću krivičnu prijavu protiv Srbije zbog genocida i formiraću institut za ratne zločine i genocid. Biće usvojen i zakon o ratnim zločinima, genocidu i zločinima protiv čovečnosti. Kažnjavaćemo ratne zločine. Uvodimo i obavezno služenje vojnog roka u trajanju od tri meseca... - naveo je Kurti, dodajući da će biti značajno povećani budžeti za "vojsku Kosova" i policiju.

"Ministar odbrane" Anton Ćuni osuđen za ubistvo šestorice Srba!

Aljbin Kurti predložio je za "ministra odbrane" Antona Ćunija, koji je pred našim pravosudnim organima osuđen zbog ubistva šestorice srpskih vojnika.
 

Foto: printscreen

Ćuni je u februaru 2016. osuđen pred Višim sudom u Nišu za ubistvo iz zasede šestorice srpskih vojnika 1998. na Košarama. Njemu je, zajedno sa još sedmoricom Albanaca pripadnika OVK, suđeno u odsustvu. Svaki od njih osuđen je na po 15 godina zatvora.

Ključni dokazi na suđenju bili su video-snimci koje su osuđeni snimali, a na kojima se vidi postavljanje dve zasede i pucanje na srpske vojnike.
Suđenje je trajalo 15 godina.

Komentarišući Kurtijeve pretnje, srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da najava tužbe protiv Srbije zbog navodnog genocida potpuno besmislena i da bi to bilo isto kao kada bi ustaše tužile logoraše iz Jasenovca!

- Samo od dolaska međunarodne zajednice na Kosovo ubijeno je više od 1.000 Srba, a proterano njih više od 200 000! Pokušaj stvaranja takozvane kosovske vojske i tužba za genocid neće proći bez odgovora Srbije. Nisu Šiptari formirali "vojsku" da bi učestvovali u mirovnim operacijama, jer se vojska pravi da bi ratovala. Šiptari neće napasti ni Albaniju, ni Crnu Goru, ni Severnu Makedoniju, zna se koga oni ciljaju. To je ozbiljna pretnja miru na Balkanu - naglašava Vulin, uz opasku da je Kurti na čelo takozvanog ministarstva odbrane Kosova postavio osuđenog ratnog zločinca.

Ugljanin čestitao Kurtiju, priznao nezavisno Kosovo

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je postizanje sporazuma o formiranju "vlade Kosova" koji su potpisali lider Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti i predsednik DSK Isa Mustafa.

Foto: Samoopredeljenje

- Očekujemo da će Bošnjaci imati pozitivnu ulogu u "vladi" i drugim institucijama "republike Kosovo" - rekao je Ugljanin.

- Sada još hoće i da u vojsku šiptarskih terorista natera i Srbe koji žive na Kosovu. Nije to prvi put. I ustaše su srpsku decu oblačile u ustaške uniforme - kritikuje Vulin.

Potreban oprez

Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, kaže da je Srpska lista odlučila da ne podrži Kurtijevu "vladu" zbog lošeg iskustva sa prethodnim vlastima u Prištini koje nisu ispunile obećanja data Srbima.

- U prošloj vlasti date su garancije i obećanja da će položaj Srba biti poboljšan i ono što je dogovoreno u Briselu biti implementirano, ali Srbi su prevareni. Oni koji sada formiraju tu takozvanu vladu ništa dobro nisu ni rekli ni obećali. To Srpsku listu navodi na oprez, ali je jedinstvo Srba nešto što će morati da bude poštovano jer su nezaobilazan faktor na prostoru Kosova - zaključuje Odalović.

Brnabićeva: Saradnja zavisi samo od Prištine

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će od implementacije Briselskog sporazuma, odnosa prema kriminalnim taksama i prema Srbima na KiM zavisiti dalji odnos Beograda i privremenih institucija u Prištini.

Foto: Tanjug

- Spremna sam na razgovore sa svima kako bih unapredila položaj Srba na KiM. Saradnja i dijalog sada zavise samo od Prištine - naglašava Brnabićeva.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 4 godine

Treba neko da mu kaže da više nije '99. i da nema više NATO HELJP PLJIZ...

dragan

pre 4 godine

...........tko se boji vrabaca,neka ne sije proso..!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija