• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2020

15:50

ĐURIĆ: Neponovljivi glas i virtuoznost Nedžmije Pagaruše

Politika

ĐURIĆ: Neponovljivi glas i virtuoznost Nedžmije Pagaruše

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić odao je danas počast kosovsko-metohijskoj pevačici narodnih pesama i operskih arija Nadžmiji Pagaruši, koja je preminula u 86. godini, navodeći da su njen glas i virtuoznost bili most između kultura i naroda

 

- Smrt velike kosovsko-metohijske i jugoslovenske umetnice Nedžmije Pagaruše ostavila je veliku prazninu u kulturi našeg regiona. Njen neponovljivi glas i virtuoznost bili su most između kultura i naroda - napisao je Ðurić na Fejsbuk profilu.

On je izjavio saučešće svima koji su ožalošćeni njenim odlaskom uz koje je objavio fotografiju dueta Pagaruša - Nikolić.

Nedžmija Pagaruša, poznata i priznata pevačica narodnih pesama i operskih arija iz perioda bivše Jugoslavije, preminula je u 86. godini.

Često je proglašavana "kaljicom narodne muzike" i bila je poznata u bivšoj Jugoslaviji, na Balkanu i svetu po svom veoma specifičnom i raskošnom vokalu, repertoar joj je bio veoma širok od narodnih pesama do operskih arija Pučinija, Verdija, a igrala je i u nekoliko filmova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija