• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpskaliga.rs

07.02.2020

11:13

SRPSKA LIGA: Ekonomski podsticaji za vojne veterane u Vojvodini, primer za celu Srbiju

Politika

SRPSKA LIGA: Ekonomski podsticaji za vojne veterane u Vojvodini, primer za celu Srbiju

Podeli vest

Briga o bivšim borcima, koji su aktivno učestvovali u odbrani srpskog naroda na teritoriji nekadašnje SFRJ, mora da bude nacionalni i državni prioritet, jer oni koji su žrtovali ono najvrednije što imaju, vlastiti život, za slobodu svog naroda i zemlje, ni u kom slučaju ne smeju da budu socijalni slučajevi i ugrožena kategorija stanovištva u Srbiji, izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

 

On je podržao odluku Ivana Đokovića, potpredsednika Vlade APV Vojvodine i pokrajinskog Sekretara za privredu i turizam da pomogne privrednicima i zaposlenima, koji su bili učesnici rata od 1990. do 1999. godine, dodeljivanjem bespovratnih sredstava, namenjenih za privredni rast i razvoj preduzetništva u Vojvodini.

- Mere za privredni rast u 2020. godini u AP Vojvodina, moraju da posluže kao primer i celoj Srbiji, kako bismo sličnim konkursima i posticajima za ulaganje u mikro i mala preduzeća, za nabavku opreme, mašina, pokretanje porodičnih preduzeća, svim vojnim veteranima u zemlji omogućili da povećaju svoj životni standard i imaju privilegovan i poseban status u društvu jer oni zaslužuju da im se odužimo za sve što su učinili za sopstveni narod i državu – ističe Đurđev.

Zahvaljujući Ivanu Đokoviću i ovim pozitivnim odlukama i visokom stepenu društvene odgovornosti prema vojnim veteranima u Vojvodini, finansijski podsticaj mogu da očekuju, ne samo vlasnici preduzeća i njihova odgovorna lica, učesnici rata, već i sva ona privredna društva koja zapošljavaju borce koji su se borili u ratovima tokom devedesetih, zaključuje Đurđev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Nastradali podoficir bio otac troje dece
Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Nastradali podoficir bio otac troje dece

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija