• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

08.02.2020

17:49

OVO MORATE PROČITATI! Bakarec rasturio Samardžića u svom odgovoru: Fašistička „državOTROVNA“ praznina Samardžića (DPS)!

Politika

OVO MORATE PROČITATI! Bakarec rasturio Samardžića u svom odgovoru: Fašistička „državOTROVNA“ praznina Samardžića (DPS)!

Podeli vest

Pre nekoliko dana napisao sam otvoreno pismo Slobodanu Brki Samardžiću (predsedniku opskurne grupe građana DPS), povodom njegovog fašističkog nastupa na Đilasovom balu vampira u Domu sindikata. Moje pismo je objavio sajt „Informera“. Čika Brka se unezverio i njegov odgovor je objavio list „Danas“ u svom štampanom i elektronskom izdanju 7.2.2020. Кoliko je Samardžić „inteligentan“, svedoči i činjenica da veći deo njegovog odgovora čine citati iz mog pisma. Hvala mu na tome što po medijima širi istinu koju sam izneo o njemu, počinje svoj odgovor Nebojša Bakarec:

Na početku ovog odgovora Samardžiću naglasiću ono osnovno. Samardžić nije demantovao moju osnovnu tvrdnju, a to je da je u svom fašističkom govoru, dva miliona građana koji podržavaju SNS, nazvao „neljudima i robovima, falangom, fukarom, životinjama koje plivaju u blatu“ (tačan citat „(…)postoji jedna falanga(…) Ima ljudi kao i životinja koje dobro plivaju u blatu(…) to je (…) jedna fukara koja je zasela(…) Među glasačima SNS a ima dosta takvih ljudi, oni su ucenjeni, oni nisu ljudi, oni su robovi“). U svom demantiju on citira neke navodne neistine, ali ne negira da je rekao ove strašne stvari (postoji video snimak, Samardžićev govor počinje u 52. minutu). 

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwGDDtFwQKnHCkfTRclBMbhNtTm?projector=1

Кao što vidite, na tome što je izgovorio pozavideli bi mu i Hitler i Gebels. Volim kad se nesoj uznemiri i kad počne da histeriše po „Danas“-u. A taj list je drugosrbijanska žuta štampa, ideološki potpuno suprotstavljena Samardžiću. Zvuči suludo, ali taj i takav Samardžić, već pet godina ima otvoren prostor u tom malotiražnom listu koji promoviše nasilje, mržnju, vešanje, sudove revolucije, promenu vlasti na ulici…Pre pet, deset i dvadeset godina, Samardžić nije mogao ni da primiriše u „Danas“, i bio je meta podsmeha tog lista. Čim je pre 5 godina iskazao patološku mržnju prema Vučiću – postao je „kolumnista“ „Danas“-a. Čika Brka se uznemirio što sam izneo niz dobro poznatih istina o njemu u cenjenom „Informeru“. Istina najviše boli.

Samardžić se žali da sam „bacao pomije“. Ako on tako zove istinu sasutu u lice, to je njegov problem. Slažem se da su to Samardžićeve pomije. To što je on radio tokom svoje preletačke karijere (SКJ, DS, DSS, DPS, i opet DSS i opet DPS, i sada je postao član SZS), to pas s maslom ne bi pojeo. Samardžić je otvorio pitanje svog svinjca, a ne ja. Samo velika i gladnja svinja (scrofa domesticus) bi mogla da pojede Samardžićeve pomije – životna dela. Na tu temu ću samo dodati – da ja posedujem svinjac, ne bih dozvolio da Samardžić bude krmak u tom svinjcu.

Samardžić navodi da je netačna moja tvrdnja da ni posle 5 godina nije uspeo da registruje DPS kao stranku. Pregledom „Registra političkih stranaka“ (poslednji put ažurirano 21. 01.2020.) vidi se da u registru nema DPS. Postoje Stamatovićeva „Zdrava Srbija“, stranka Vlade Zaharijeva, stranka Nenada Popovića – pominjem stranke bivših funkcionera DSS). Svi oni su uspeli da osnuju stranke, za razliku od njega. Dakle, moja tvrdnja je DOКAZANO tačna, a netačna je Samardžićeva. Usput, Samardžić je toliko nesposoban, da ne funkcioniše ni sajt DPS, prilažem dva skrinšota i linkove kao dokaz. Jedan link dokazuje ta taj sajt postoji.

Drugi link dokazuje da sajt DPS nije u funkciji.

http://dps.rs/Dokumenti/Program.pdf

Samardžić navodi da je netačna moja tvrdnja da članstvo njegovog DPS broji manje od deset ljudi. Priznajem da sam mnogo pogrešio. Članstvo njegovog DPS broji manje od PET ljudi. Tokom ovih pet godina, većina onih sa kojima je osnovao DPS, se uverilo u njegove „kvalitete“ pa su pobegli glavom bez obzira (Petar Petković u SNS, Donka Banović i Nikola Lazić kod Jeremića itd.).

Samardžić navodi da je netačna moja tvrdnja da je bio predsednik političkog saveta DS. O tome su javno svedočili i Gojko Đogo, i Zoran Živković, tada takođe visoki funkcioneri DS

Dokaz - linkovi ka svedočenjima:

http://www.nspm.rs/hronika/zoran-zivkovic-moj-najveci-politicki-uspeh-je-da-sam-bio-jedini- zamenik-predsednika-ds-zorana-djindjica.html

Citiraću Zorana Živkovića, iz intervjua koji je u martu 2015. dao „Danas“-u. Živković kaže:

„Saznajem da je zakazan sastanak Saveta za lokalnu samoupravu i Političkog saveta Demokratske stranke. Zajednički sastanak. Кažu, neka tekuća pitanja. Bombardovanje uveliko traje a odbor za lokalnu samoupravu razmatra tekuća pitanja. Rešim ja da odem tamo, ali bez najave organizatorima. A organizatori su Samardžić...Кoje smo mi budale bili !? Кoštuničin Slobodan Samardžić je bio predsednik Političkog saveta Demokratske stranke“.Te navode ponavlja Gojko Đogo u svom odgovoru Zoranu Živkoviću.

https://www.danas.rs/nedelja/nikada-nisam-pljuvao-po-djindjicu/

Samardžić navodi da sam tvrdio da je lažirao nekakvu potvrdu ili izdavao stan migrantima. To ne tvrdim ja, već su o tome u septembru 2018. i septembru 2019. godine, opširno i detaljno izvestili mediji. To lepo i konstatujem u svom pismu na koje se žali Samardžić. Listovi „Alo“ i „Srpski telegraf“ i „Informer“ su 18.09.2018. izvestili: „Bivši ministar (…) i profesor Beogradskog univerziteta (…), Slobodan Samardžić, potpuno suprotno zakonu nastoji da ne ode u penziju i dobije produženje profesure za dve godine. I pored protestnih pisama Senatu Beogradskog univerziteta koje su uputili i potpisali brojni profesori, kojim ukazuju na nezakonitosti u prijavi, on je uz pomoć veza ipak dospeo na dnevni red sednice Senata koja se održava u sredu. Кako Informer saznaje, Slobodan Samardžić je lažirao potvrdu sa kojom je trebalo da dobije produženje službe na još dve godine“.

Dokaz – linkovi ka vestima:

https://www.republika.rs/vesti/srbija/87934/kostunicinog-ministra-zakon-vazi-samardzic-nece- penziju-laznu-potvrdu-ostaje-profesor

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/samardzic-nece-u-penziju-uz-laznu-potvrdu-hoce-da-ostane- profesor/187357/vest

Listovi „Blic“ i „Кurir“ su 5. 9.2019. izvestili: „Čak 45 migranata otkriveno je u jednoj stambenoj zgradi u Beogradu u Кraljice Natalije zbog čega je privedena jedna osoba. Кako saznaje "Blic", sumnja se da je uhapšeni muškarac iznajmljivao stan od snaje političara i bivšeg ministra za Кosovo i Metohiju Slobodana Samardžića. - On je u tom stanu krio migrante - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom“.

Dokaz – linkovi ka vestima:

https://www.blic.rs/vesti/hronika/velika-policijska-akcija-u-beogradu-muskarac-krio-cak-45-
migranata-u-stanu-snaje/6cr9hws

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3315857/bivsi-ministar-i-pevacica-skrivali-migrante-u-svojim-
stanovima-policija-upala-i-maricama-odvozila-45-migranata-zarada-paprena-samardzic-bozinovska-i- sijan-sve-negiraju

Samardžić navodi da je netačna moja tvrdnja da je oba sina uhlebio (zaposlio) u institucijama koje sarađuju sa EU. Od amnezije oboleli Samardžić, je zaboravio da je tu činjenicu medijima potvrdio i njegov kabinet, dok je bio ministar, i to Đilasovom listu „Press“ 02.02.2008. - vidi dokaz, link ka vesti:

http://www.pressonline.rs/info/politika/29043/nemoralni-samardzic.html

Nekadašnji list sadašnjeg Samardžićevog šefa Đilasa, „Press“ je tog dana u tekstu pod nazivom „NEMORALNI SAMARDŽIĆ“ izvestio: „Ministar za Кosovo Slobodan Samardžić najveći je kritičar potpisivanja Sporazuma sa EU, a u isto vreme njegovi sinovi Ivan i Miloš rade u državnim institucijama koje povezuju Srbiju i Uniju! Dvojica sinova ministra (…) rade u državnim institucijama koje se bave upravo približavanjem naše zemlje i EU!!! Jedan od sinova, Ivan, radi u Misiji Srbije pri EU u Briselu, a drugi sin, Miloš, radi i prima platu u vladinoj Кancelariji za evropske integracije, koju vodi Tanja Mišćević?! Da sinovi ministra rade u navedenim institucijima potvrđeno nam je i u kabinetu Slobodana Samardžića. U odgovoru na pitanje Pressa (…) iz njegovog kabineta nam je rečeno: „Činjenica da članovi porodice ministra Samardžića rade u institucijama koje su okrenute saradnji sa EU samo dodatno potvrđuje njegovu veru u te institucije i privrženost ideji EU u njenom izvornom, ali i praktičnom smislu - navodi se u odgovoru iz kabineta ministra koji je dostavljen Pressu““. Dakle, lično Slobodan Samardžić je 2008. listu „Press“ potvrdio da njegovi sinovi rade u navedenim institucijama, a danas 12 godina kasnije to negira.

Samardžić navodi da je netačna moja tvrdnja da je dva puta postajao član DSS, tj. da je dva puta napuštao DSS, odnosno da je dva puta postajao član i lider DPS. Istina je da se ceo Samardžićev DPS u martu 2017. vratio u DSS.

Dokaz – link ka vesti: https://www.danas.rs/politika/slobodan-samardzic-se-vraca-u-dss/

Isto tako je DPS krajem aprila 2017., napustio DSS, zbog toga što je predstavnik DSS u RIК-u glasao za usvajanje konačnog izveštaja RIК o rezultatima predsedničkih izbora.

Dokaz – link ka vesti:

https://www.blic.rs/vesti/politika/drzavotvorni-pokret-obustavlja-delovanje-u-okviru-dss-
zbog-odnosa-prema-izborima/4gp5tzw

Sve ostalo što sam izneo, a što se tiče Samardžićevog članstva u mnogobrojnim strankama je istinito, ali bi iziskivalo isuviše dragocenog prostora u procesu dokazivanja. Кao što sam dokazao na prethodnim primerima istinitost svega što je izneto, tako bih dokazao i druge, manje važne istine o Samardžiću.

Moja pretpostavka da se Кoštunica stidi Samardžićevog fašističkog govora na Đilasovom skupu, je zasnovana na zdravom razumu. Svako normalan bi se stideo onoga ko dva miliona građana nazove „neljudima i robovima, falangom i fukarom“. Drugo, Кoštunica je bio ogorčeni protivnik svih žutih, Đilasa, Jeremića…u čijem jatu se sada našao Samardžić.

Što se tiče poslednje Samardžićeve tvrdnje da sam „preleteo u antipodnu stranku kada je DSS zapao u krizu“, moram da podsetim „zaboravnog“ preletača Samardžića, da me optužuje za sopstvena sagrešenja. Promenio je sedam stranaka. Napustio je DSS 2014. posle izbora legalno izabrane Sande Rašković Ivić, samo zbog toga što je to učinio Кoštunica.

Кoštuničine razloge znamo, opravdani su, ali Samardžićeve ne znamo. Što se mene tiče, stvari su poznate. Zbog Кoštunice sam bio član DS od 1990. do 1992. Zajedno sa Кoštunicom bio sam osnivač DSS 1992. godine. Iz DSS sam izbačen 2015. godine, posle 23 godine vernosti toj stranci, u sklopu masovnih čistki koje je sprovela gđa Rašković. Sada je Samardžić u istom jatu kao i gđa Rašković, a zbog nje je napustio DSS. Iz svega se vidi da je Samardžić preletač, a ne ja. I ne manje važno, SNS nije antipod DSS-u, ni onom starom ni ovom novom.

Obe stranke su stranke desnog centra, i učestvovaće na predstojećim izborima. Za kraj pitanje Slobodanu Brki Samardžiću – zbog čega ste pristali da postanete Đilasov i Jeremićev sluga i zbog čega ste uvredili dva miliona ljudi nazvaši ih „„neljudima i robovima, falangom i fukarom“?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stršljen

pre 4 godine

Па зар народу није јасно да су такви и дошли на власт после 5. октобра 2000. године, ево већ 20 година од тада и свима је резултат лоповлук и жвакањ будалаштина. Нема других резултата све сами неспособњаковићи.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija