• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

10.02.2020

23:00

VERICA BRADIĆ, VODITELJKA NAJGLEDANIJEG POLITIČKOG TOK-ŠOUA: Opoziciju zovemo u 'Hit Tvit', ali oni to odbijaju, a posle se žale na cenzuru!

Politika

VERICA BRADIĆ, VODITELJKA NAJGLEDANIJEG POLITIČKOG TOK-ŠOUA: Opoziciju zovemo u 'Hit Tvit', ali oni to odbijaju, a posle se žale na cenzuru!

Podeli vest

Verica Bradić, autorka emisije 'Hit Tvit' na TV Pink, vodi najgledaniju političku tok-šou emisiju u Srbiji u koju pokušava da dovede predstavnike svih političkih stranaka. Ipak, kako kaže, lideri SZS uporno izbegavaju njene pozive, dok se istovremeno žale na cenzuru!?!

- Istina je da smo u emisiju pozivali neke od najistaknutijih lica opozicije, neke od njih čak i po više puta... Naravno, svako ima pravo da se odazove ili da odbije poziv, u njihove razloge ne želim da ulazim. Neki su se uljudno zahvalili na pozivu i rekli da u njihovom političkom okruženju gostovanje u 'Hit Tvitu' ne bi naišlo na povoljne reakcije.

A oni koji su se odazvali, poput Mirjane Karanović ili Bojane Maljević, prošli su kroz 'toplog zeca' na Tviteru, u opozicionim medijima...

- To je posledica političke klime u kojoj dve strane ili možda samo jedna ima potrebu da uspostavi nepomirljivu liniju fronta u političkom i javnom životu. Po njima, između te dve linije ne sme da postoji ničija zemlja jer ko se tu nađe, na njega pucaju i jedni i drugi. Naša ideja je bila da emisija stvori prostor tolerancije u kome će moći da se čuju različita mišljenja. Zato sam zahvalna onima koji su prošli kroz tog 'toplog zeca', poput Mirjane Karanović i Bojane Maljević...

Ne vredi se braniti od lapsusa

Zbog lapsusa ste imali i svoj haštag #svismomivericabradic. Šta vam se sve omaklo u 'Hit Tvitu'?

- Nedavno sam dobitnika Ninove nagrade proglasila za dobitnika Nobelove nagrade... Podatak iz biografije oca Novaka Đokovića sam tokom razgovora 'prebacila' na sina. Dovoljno? Šalu na stranu, ima i lapsusa i grešaka, mada mislim da se u mom slučaju preteruje. No, tako to ide, kada steknete tu vrstu slave, uzaludno je braniti se. Nije to najgora stvar.

Bolje nije prošao ni američki ambasador?

- Gospodina Godfrija smo pozvali preko premijerke Ane Brnabić i on se odazvao. Iznenadila sam se kada sam videla da bi neki da se politički obračunaju i s njim zbog toga što ne deli njihov pogled na medijski tretman neke emisije. To je politički amaterizam.

Vašu emisiju iz SZS porede sa 'gebelsovskom propagandom'?

- Dobar primer političkog fundamentalizma o kojem govorim jeste akademik Teodorović. To je čovek koji je pozvao na bojkot Bajaginog koncerta jer se slikao sa jednim beogradskim funkcionerom. A 'Hit Tvit' je nazvao 'gebelsovskom propagandom'. Izjednačavati 'Hit Tvit' sa Gebelsom ravno je pokušaju rehabilitacije Jozefa Gebelsa. Imamo političku klimu u kojoj su glavni akteri oni koji na preuzimanje vlasti gledaju kao na novu 1945! Pri čemu bi oni da budu Krcun. Mislim da je to problem na opštem nivou.

Koga biste voleli da ugostite i šta biste ga pitali?

- U trenutnim političkim prilikama volela bih da razgovaram s Milom Đukanovićem. Pitala bih ga zbog čega mu je sve ovo trebalo, zar nije već ostvario dovoljno toga iz svoje političke agende.

Da li ste se suočili s cenzurom ili pritiskom u vođenju 'Hit Tvita'?

- Ne, na Pinku je, u odnosu na RTS mnogo opuštenija atmosfera i u izboru tema, ali i u odabiru gostiju. Problem je u predrasudama onih koji to ne žele da vide, pa kažu kako je 'strašno' to što sam prešla na Pink sa RTS-a.

Meditacija, balet, ronjenje...

Pravnica ste i novinarka, sa 35 godina ste počeli da učite balet, da svirate klavir, ronite. Bavite se i meditacijom. Imate li vremena za nove hobije?

- Svako vam znanje pomaže. Nekim od tih hobija se i dalje bavim, kada mi uspe da za njih odvojim vreme. Činjenicu da to uspem bar povremeno smatram blagoslovom.

Kako vas je Mitrović ubedio da pređete na 'Pink'? Pominjalo se da ste dobili ponudu koja se ne odbija?

- Mnogi zamišljaju da te stvari izgledaju tako što Željko Mitrović dođe jednog dana sa kesom punom para i da se tako događaju ti takozvani transferi. U stvarnosti, meni je bio presudan moj status na RTS. Ostala sam bez mogućnosti da radim 'Jutarnji program', bez obrazloženja i šanse da razgovaram s direktorom o bilo čemu. U tim okolnostima verujem da je razumljivo da čovek potraži drugi posao.

Šta su bili vaši uslovi da pređete?

- Ništa neuobičajeno, ali je to ipak poslovna tajna.

Da li vas zovu prijatelji da 'preko veze' ubacite neki njihov tvit u emisiju?

- Trudim se da biram najkreativnije, najduhovitije tvitove sa različitih polova političkog mišljenja. Priznajem, ima i onih koji zovu, kojima je stalo da se objave baš njihovi tvitovi. Izlazim u susret ako to ne utiče negativno na kvalitet emisije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sladjana

pre 4 godine

Sve je ok samo ne zovite vise Šešelja i Čanka! Čim su počeli da urlaju promenila sam kanal. Ne znas ko je gori. Uzasno!

Stršljen

pre 4 godine

A šta bi debili imali da kažu pametno narodu??? Samo bi Vam propala emisija i ličila bi na svaku prostoriju u Lazi Lazareviću isto onako kao i prošla sa ona dva ve*ra Šešeljem i Čankom.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija