• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

10.02.2020

21:51

(VIDEO) ŽELJKO MITROVIĆ O CENZURI PINK M: Pink ne cenzuriše svoje sagovornike! Poštujemo odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore, ali ne odustajemo od profesionalnog izveštavanja!

Politika

(VIDEO) ŽELJKO MITROVIĆ O CENZURI PINK M: Pink ne cenzuriše svoje sagovornike! Poštujemo odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore, ali ne odustajemo od profesionalnog izveštavanja!

Podeli vest

Savet za elektronske medije Crne Gore (SAEM) doneo je odluku da na kablovskoj televiziji Pink M u Crnoj Gori, na tri meseca, bude zabranjeno emitovanje nejglednijeg jutarnjeg programa ''Novo jutro'', saopšteno je iz ove institucije

Ovim povodom reagovao je i vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović, koji je rekao da će Pink da poštuje odluku SAEM-a, ali i naglasio se TV Pink neće odricati profesionalnih standarda kojima se do sada uvek vodila.

- Pink M, bez da ima nacionalnu dozvolu, je najgledanija televizija već punih 15 godina. Posebno je značajno što tamo nemamo nikakvu nacionalu frekvenciju, ali smo uspeli da zadržimo lidersku poziciju i da budemo najgledanija televizija, što izgleda smeta ne samo našoj konkurenciji, već i određenim politčkim strukturama – ocenio je Mitrović. Kako je naglasio, mera koju je SAEM doneo ne uklapa se ni u jednu direktivu Evropske unije i nema potpunog smisla.

- Ova mera se ne uklapa ni u jednu konvecniju, ni u jednu direktivu EU i pored toga što direktiva važi samo za članice EU, a crnogorska država verovatno veruje da je deo ove institucije - rekao je Mitrović i dodao da je cela mera izrečena na osnovu polemika i različlitih debata koje su sprovedene u jutarnjem programu TV Pink.

NEČUVENO! MILO UKINUO "ĆIRILICU", "NOVO JUTRO", "POSLE RUČKA"... Crnogorski režim ZABRANIO emisije Pinka i Hepija!

- U našem programu obrađivene su teme o SPC u Crnoj Gori, o njenoj imovini i na kraju o Zakonu o slobodi veroispovesti – dodao je Mitrović.

- Dok sam vlasnik, direktor i glavni urednik svih 60 kanala koji se emituju na Pink medija grupi, neću da dozvolim da bilo kog gosta u bilo kojoj debati, u političkoj emisiji ili u jutarnjem programu cenzurišemo ili da mu se ukine sloboda govora što je ustavom zagarantovano pravo – bio je izričit Mitrović.

Kako je naglasio, TV Pink se, kao i uvek do sad, bavila temama koje su važne za ceo region, a tu spadaju i dešavanja u Crnoj Gori.

- Kada u bilo kojoj zemlji na svetu na ulicama ima preko stotinu hiljada ljudi, to je vest i to je stvar koja je za polemiku i diskustiju, pa i kod nas na Pinku. Takođe, neverovatno je da se pozivaju na član zakona koji se odnosi na raspirivanje rasne i verske netrpeljivosti, jer ovde nije reč o različitim rasama, a i pravoslavni smo narod – rekao je Mitrović.

Kaže da Pink medija grupa poštuje odluku SAEM-a, ali to ne znači da neće da nastavi da odgovorno izveštava i obaveštava građane o svim aktuelnim dešavanjima i da poziva kompetentne sagovornike.

- Televizija Pink će poštovati ovu odluku Saveta za elektronske medije Republike Crne Gore, bez obzira na to što nam nije skroz najjasnija i ne slažemo se u potpunosti, jer nama ne pada na pamet da cenzurišemo goste u našem jutarnjem programu - rekao je Mitrović i dodao kako će ovaj program svakako zameniti nekim drugim programom. 

On je upitao kako je ova mera uopšte sprovodljiva, jer TV Pink ima 60 kanala i svakako se na nekom od ostalih emituje Novo jutro, dok je naglasio da mera važi samo za kanal Pink M.

- Ovakve represivne mere nemaju velikih efekata, ali poštovaćemo ovu oduku pa ćemo videti da li će se ovakve odluke odnositi za svaki kanal ponaosob, ako se slični programi pojave na drugim kanalima - rekao je Mitrović i naglasio kako TV Pink neće odustati od toga da prati i profesionalno izveštava o događajima u Crnoj Gori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija