• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

11.02.2020

18:58

VAŠINGTON KAO PRETI ŠIPTARIMA, A SRBIJU UDARA ISPOD POJASA! NOVA UCENA - u sporazum Beograda i Prištine uključiti i Albanace u Preševskoj dolini!

Politika

VAŠINGTON KAO PRETI ŠIPTARIMA, A SRBIJU UDARA ISPOD POJASA! NOVA UCENA - u sporazum Beograda i Prištine uključiti i Albanace u Preševskoj dolini!

Podeli vest

Konačni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine treba da uključi i prava Albanaca u tzv. Preševskoj dolini. To smatra predsedavajući spoljnopolitičkog odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa Eliot Engel

Engel je to poručio u pismu gradonačelniku Preševa Ćiprimu Arifiju, kojim ga je pozvao na dođe u Vašington, kako bi o tome razgovarali.

- Iako budućnost razgovora o normalizaciji između Beograda i Prištine ostaje nejasna, neophodno je da bilo koji konačni sporazum uzme u obzir prava etničkih Albanaca i mogućnosti ekonomskog napretka u Preševskoj dolini - piše u pismu Engela, koje je Arifi objavio na svom profilu na Fejsbuku.

Arifi je napisao i da će se odazvati pozivu Engela i da će u Vašingtonu razgovarati o pojedinačnim i kolektivnim pravima Albanaca u tri opštine juga centralne Srbije - Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Da sve bude još šizofrenije, specijalni izaslanik predsednika Trampa za dijalog između Beograda i Prištine i američki ambasador u Berlinu, Ričard Grenel imao oštru polemiku sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, kao i predsednicom parlamenta Vjosom Osmani.

U BIH IZVRŠEN DRŽAVNI UDAR, DODIK JASAN - PREĐENA JE 'CRVENA LINIJA'! Republika Srpska će žestoko uzvratiti!

Ričard Grenel im je jasno stavio do znanja da su SAD spremne da ulože milionske investicije na Kosovo ako se ukine taksa.

- Međutim, SAD će otkazati sve ove projekte sve dok vlada ne ukine tasku i odustane od planova za uvođenje reciprociteta - rekao je izvor RTK.

U međuvremenu, poslanička grupa Alijanse za budućnost Kosova dosadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja najavljuje mogućnost organizovanja prostesta ako vlada u Prištini ukine takse.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
grof01

pre 4 godine

Normalno!!! Zašto bi u pregovorima učestvovali srbi iz Republike Kosovo a ne bi Albanci iz srbije???!!! Ono što traže srbi u Republici Kosovo,isto moraju da daju Albancima u srbiji! Srbija još živi snovima a srbi misle da su posebni??? Budjenje je uvijek bolno....

slađa

pre 4 godine

Ma jebite se više sa ucenama. Marš od Srbije džukele! Imate svoju stranu Atlantika i tamo čistite svoje dvorište.

laki

pre 4 godine

Albanci u srbiji su zaštićeni kao beli medvedi. Dajte ta prava srbima u hrvatskoj sloveniji na kosovu.

Stršljen

pre 4 godine

Ima li još neka prazna glava u Srbiji da nezna da je sve ovo oko Kosovskih budalaština američka zamisao?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija