• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.02.2020

08:38

VUČIĆ O LITIJAMA U CRNOJ GORI: Ne očekujem povlačenje zakona, ali podržavam narod koji se mirno bori za svoja prava!

Politika

VUČIĆ O LITIJAMA U CRNOJ GORI: Ne očekujem povlačenje zakona, ali podržavam narod koji se mirno bori za svoja prava!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da ne može da očekuje da će Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori biti povučen i dodao da podržava narod koji mirno protestuje, traži svoja prava i želi da sačuva svoje svetinje.

Na pitanje Sputnika da li se nada da će Zakon o slobodi veroispovesti ipak biti povučen, Vučić je rekao da se uvek nada, ali da bi bilo besmisleno da kaže da to očekuje.

"Nadam se, bilo bi dobro, a i ako se to ne dogodi, ovaj glas koji je podignut, jeste glas nepokorenog i nepokornog naroda, naroda koji neće da odustane od svojih svetinja i od svog identiteta. Ako neko dirne u identitet naroda, onda dobije takav odgovor kakav smo videli prethodnih nedelja. Tako da, šta god vi pravno radili, suštinski, na terenu ljudi se ponašaju drugačije", naveo je Vučić.

Upitan da li je uz narod u Crnoj Gori koji šeta svakog četvrtka i nedelje i da li bi im se pridružio, Vučić je odgovorio:

"Kako da nisam, ja sam to i hteo, ali da to ne bi bilo protumačeno drugačije i kao mešanje u unutrašnje stvari druge države, nisam otišao. Da li podržavam narod koji mirno protestuje, koji mirno traži svoja prava, koji želi da sačuva svoje svetinje, kako mislite da moj odgovor može da bude drugaciji od "da" i to jednog velikog "da", naglasio je Vučić.

Na pitanje kako država može da pomogne Srbima da odbrane svoje svetinje u Crnoj Gori, rekao je da misli da "mi na najpametniji i na vrlo dostojanstven nacin to činimo".

"Dakle, nemešanjem u unutrašnje stvari Crne Gore, ali ističući i boreći se za prava našeg naroda u Crnoj Gori, za opstanak Srpske pravoslavne crkve, ne na jedan nasilan način, već na jedan pristojan, demokratski, pravni način, čini mi se da smo pronašli najbolju moguću meru", rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovic

pre 4 godine

Sasvim razumljivo, jer s obzirom vremena u kojem se Srbija nalazi drugacije i nemoze, slika i prilika poslije 25.

ZABRANILI JUTARNJI I ĆIRILICU JER JE VUČIĆ 1.044 PUTA KRITIKOVAO SRAMNI ZAKON, A AMFILOHIJE 662 PUTA... Milo IZBROJAO negativne komentare, PA UVEO CENZURU!
Politika

ZABRANILI JUTARNJI I ĆIRILICU JER JE VUČIĆ 1.044 PUTA KRITIKOVAO SRAMNI ZAKON, A AMFILOHIJE 662 PUTA... Milo IZBROJAO negativne komentare, PA UVEO CENZURU!

Najviše negativnih medijskih objava u vezi sa crnogorskim Zakonom o slobodi verosipovesti imao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 1.044, a potom mitropolit Amfilohije, sa 662 negativne poruke, rezultat je analize koju su objavile podgoričke Dnevne novine. Treći je srpski ministar Ivica Dačić sa 386 negativnih objava

11.02.2020

12:03

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija