• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2020

12:16

FAŠISTA BOŠKO ZAVLAČI SUD! Vesić: Obradović troši državne resurse odlaganjem suđenja, da je on fašista to znaju svi građani Srbije!

Politika

FAŠISTA BOŠKO ZAVLAČI SUD! Vesić: Obradović troši državne resurse odlaganjem suđenja, da je on fašista to znaju svi građani Srbije!

Podeli vest

Suđenje pred Prvim osnovnim sudom po tužbi predsednika Dveri Boška Obradovića protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića za povredu ugleda i časti, jer ga je nazvao fašitom, odloženo je na zahtev Obradovića nakon što je danas primio kontratužbu, koju je podneo Vesićev pravni tim, a sledeće ročište zakazano je za 25. februar

Vesić je u izjavi novinarima nakon odlaganja ocenio da Boško Obradović ponovo troši državne resurse, jer se prvo na pripremnom ročištu u novembru nije pojavio na suđenju koje je bilo zakazano, pa je moralo da bude odloženo, a danas je tražio i odlaganje.

- Za danas je sam najavio da će doći na suđenje, a onda je tražio odlaganje zato što nije navodno bio upoznat sa spisima predmeta - kazao je Vesić.

Kako je pojasnio, danas je sudija izgubio čitav dan koji je odvojio za to suđenje, a sve to košta državu.

- Prihvatili smo to kada je Sud predložio, ali zatražili smo da bude što pre, jer nama je u interesu da se u javnosti dokaže činjenica da je Obradović fašista - istakao je Vesić.

"BOŠKO, FAŠISTO" ODZVANJALO ISPRED SUDA! Lider Dveri tužio Vesića, pa tražio odlaganje! OKUPLJENI GRAĐANI IZNENADILI LIDERA DVERI! (FOTO)

 



Dodao je da će predložiti i čitav niz svedoka, među kojima su Sergej Trifunović, Marinika Tepić, Biljana Srbljanović, Balša Božović, Aleksandra Jerkov koja je Obradovića, kako kaže Vesić, nazvala "nacistom i Firerom" i Dragoljuba Mićunovića, koji je Obradovića nazvao "musolinijevski fašista".

- Da je Obradović fašista to je opšte poznata činjenica u ovoj zemlji, to znaju svi građani i tako ga svi nazivaju. On je tužio samo mene, ali ćemo zato mi predložiti svedoke, od kojih većina nisu moji politički istomišljenici, a koji ga takođe javno nazivaju fašistom - kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da će za svedoka predložiti i njegovog "stranačkog prijatelja" Vladana Ðukanovića, koji je Obradovića takođe nazvao fašistom.

- Očigledno je da ga ljudi različitih političkih orijentacija smatraju fašistom - kazao je Vesić.

Kako kaže, Obradović je to pokazao upadom na RTS sa testerama, napadom na novinarke TV Pinka, upadom na tribinu "Peščanika", napadom na RIK 2016. godine, upadom u kabinet predsednice Skupštine Maje Gojković, napadom na Aleksandra Martinovića, pokušajem upada u Skupštinu uz pomoć i skrnavljenje državne zastave, pokušajem upada u Predsedništvo, prekidom sednice za rodnu ravnopravnost i pisanjem grafita po gradu.

- Ono što Obradović nikada nije krio to je da je sledbenik fašiste Dimitrija Ljotića - naveo je zamenik gradonačelnika.

Foto: Tanjug



Ističe da se puno zna o tome ko je bio Ljotić i šta je radio i podseća da je pripadnik ljotićevog pokreta Marisav Petrović u oktobru 1941. godine odvodio đake Kragujevačke gimnazije na streljanje u Šumarice.

Kaže da je sreća u tome što Dimitrije Ljotić nije imao veliku, a nema ni sada podršku srpksog naroda, koji je uvek bio antifašistički.

- Ljotić nije imao ni jedan odsto podrške, a ova replika Dimitrija Ljotića (Obradović) ima i manje podrške od toga - kazao je Vesić.

Foto: Tanjug



Zamenik gradonačelnika veruje da će se na Sudu pojaviti svedoci koji će reći zašto oni smatraju da je Obradović fašista i zašto je, dodaje, opasnost po Srbiju i naše društvo.

Vesićev pravni zastupnik Nemanja Aleksić ukazao je na to da se Obradović i njegov pravni zastupnik, prema njegovom mišljenju, ponašaju bahato sa državnim novcem odlažući ročišta i naglasio da "kako se danas ponaša prema sudu, tako bi se sutra ponašao prema budžetu".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija