• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.02.2020

23:02

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠENA BEZBEDNOSNA KONFERENCIJA U MINHENU! Vučić na kraju sa senatorom Džonsonom!

Politika

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠENA BEZBEDNOSNA KONFERENCIJA U MINHENU! Vučić na kraju sa senatorom Džonsonom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić učestvuje danas na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC 2020), a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima

23:00 - Vučić na kraju posete Minehnu sa Džonsonom! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večaras, na kraju posete Minhenu, sa senatorom Ronom Džonsonom.

Susretu je prisustvovao i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa sa senatorom @senronjohnson #Serbia #USA

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Feb 14, 2020 at 1:35pm PST

To je bio poslednji u nizu sastanaka sa svetskim zvaničnicima, koje je imao tokom jednodnevnog boravka u Minhenu, gde je učestvovao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

20:30 - Vučić na večeri sa Pompeom!

 

 

Predsednik Aleksandar Vučić a večeri sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, izvršnim direktorom i osnivačem kompanije Jigsaw Džaredom Koenom i predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, koju za odabrane učesnike Bezbednosne konferencije u Minhenu organizuje Svetski ekonomski forum.

18:45 - Vučić na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu!

 

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar učestvuje na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu: „Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana“.

18:00 - Predsednik Srbije se sastao sa Lajčakom

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

17:45 - Vučić se sastao sa Janom Hekerom

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Minhenu sastao sa savetnikom za spoljnu politiku i bezbednost savezne kancelarke SR Nemačke Hanom Hekerom.

16:30 - Vučić kineskom ministru spoljnih poslova: Uvek ćemo biti uz kineski narod!

- Uvek ćemo biti uz kineski narod i uvek ćemo biti zahvalni predsedniku Siju za sve što ste učinili za naš narod - rekao je predsednik Srbije na sastanku sa Vangom Jiem, ministrom spoljnih poslova NR Kine.

 

 

 

15:50 - Vučić se sastao sa Ričardom Murom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Ričardom Murom, političkim direktorom u Forin ofisu.

 

 

 

14:26 - Sastanak sa Džaredom Koenom

Predsednik Srbije sastao se izvršnim direktorom kompanije Jigsaw, Džaredom Koenom, objavljeno je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Predsednik Vučić razgovarao je sa Koenom u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

U pitanju je kompanija "Google Jigsaw".


Vučić je još kao premijer Srbije, 2015. godine, razgovarao sa Koenom o mogućoj implementacija nekog od "Googl ideas programa", a naročito programa za otkrivanje i suzbijanje terorizma.

Jigsaw.google.com, ranije poznat kao Gugl ideje, posluje kao podružnica kompanije Alfabet.

 

 

 

 

12:20 - Vučić: Biće teško, boriću se snažno!

Predsednik Srbije obratio se medijima i prokomentarisao današnje sastanke i potpisivanje Izjave o namerama za obnovu železničkog saobraćaja Beograda i Prištine.

- Boriću se snažno za interese Srbije. Bio je Tači i na ovom potpisivanju danas. Ne znam da li će Kurti doći na ove sastanke popodne. Smešno mi je što uopšte treba da pričamo o taksama u 21. veku. Ne znam ko će biti sa njihove strane, ali ja sam dovoljno iskusan i znam da menjam taktiku u zavisnosti od situacije - naglasio je predsednik Srbije.

(VIDEO) VAŽAN DAN ZA SVE GRAĐANE SRBIJE! Vučić iz Minhena: Pismo o namerama ima ogroman značaj, a ono što nas danas očekuje ZAHTEVA SNAŽNU BORBU!

 

 

11:50 - Sastanak sa Johanesom Hanom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžet i administraciju.

 

 

 

11:30 - Sastanak sa Johanom Vadepulom


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Johanom Vadepulom, šefom Radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu, poslanikom CSU/CDU.

 

 

 

10:50 - Vučić se sastao sa visoko rangiranim investitorima

- Cilj nam je da Srbiju predstavimo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivnu destinaciju za investitore i da napredujemo sa investicijama - napisao je predsednik Srbije na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav"

 

 

 

9:46 - Potpisana izjava o namerama Beograda i Prištine o obnovi železničkog saobraćaja

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih privremenih institucija Hašima Tačija u Minhenu je potpisano Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine. 

(VIDEO) U MINHENU POTPISANA IZJAVA O NAMERAMA! Beograd i Priština obnavljaju železnički saobraćaj!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

- To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana - naglasio je Vučić.



Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu i kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.
 

 

 

 

8:44 - Sastanak sa Rikerom

Predsednik Srbije sastao se sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom.

KONFERENCIJA U MINHENU Vučić sa sastao sa Filipom Rikerom




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Србија је ПОТПИСНИЦА и ГАРАНТ Дејтонског мира... Тај ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ каже: 49% земљишта ( БиХ територије...) припада СРБИМА...! Амин... Ко не поштује - нек се лати мача... А ко се први мача латио, од њега је посечен био... ( Сетите се КРВАВЕ СВАДБЕ у Сарајеву када су сарајевски Муслимани први потегли пиштоље на српске свадбаре... Нисмо Вам заборавили и како је све почело...) А даље знате и сами - шта је све било...

Samosvesna građanka

pre 4 godine

To je dokaz Vučićeve ispravne politike, to dokaz da Republika Srbija ima još jedan razlog da se ponosi svojim predsednikom a i dokaz da građani Srbije imaju razlog da se ponose predsednikom svoje države i državom Srbijom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija