• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2020

13:15 >> 14:14

VUČIĆEVA MOĆNA PORUKA NA SRETENJE! Predsednik dodelio ordenje i jasno rekao: NEUSPEH NIJE OPCIJA, MORAMO DA VERUJEMO U SEBE!

Politika

VUČIĆEVA MOĆNA PORUKA NA SRETENJE! Predsednik dodelio ordenje i jasno rekao: NEUSPEH NIJE OPCIJA, MORAMO DA VERUJEMO U SEBE!

Podeli vest

Povodom Dana državnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio danas odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama

Svečana ceremonija počela je oko 13 h u Predseništvu Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da danas, kada su srpske institucije ugrožene širom regiona, moramo da budemo postojani, ali i da kažemo da za nas rat nije opcija, već samo mir i saradnja.

- Danas, kada su naše istitucije širom regiona ugrožene, kada se preti opstanku SPC na teritoriji Crne Gore i kada se preti opstanku srpskog identiteta na teritoriji BiH, neretko i nekih zemalja EU, moramo da budemo postojani i snažni i da kažemo da rat za nas nije opcija, već da su naši izbori samo mir i saradnja.Ali, takođe, i da za nas kapitulacija nije mogućnost - poručio je Vučić na svečanosti dodele sretnjskih odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Predsednik Srbije naglašava da će Srbija postojati i opstajati zajedno sa svojim narodom i da se nikada neće stideti srpskog roda.

- Ma gde Srbi da žive, moći će da očekjuju pomoć svoje srpske države, ma gde da zizvi sprski narod potrebni su sloboda i mir - naglasio je Vučić.

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA SRBIMA IZ REGIONA! Nama je potreban mir, zbog Srbije i zbog naše dece!

Kaže da Srbija raste i osvaja ne nove prostore i teritorije, već nove vrednosti.

Predsednik podseća da je Srbija prošla u svojoj istoriji kroz mnoge krvave ratove i podnela žrtve koje niko drugi ne bi mogao da podnese i istakao a smo sve to podneli upravo da ih ne bi ponovo bilo, zbog čega je jedina ostvariva politika ona koju je formulisao Bora Pekić:'' treba ljubiti zemlju dece svoje, a ne dedova svojih''".

Primećuje Vučić da su upravo to radili i naši pradedovi praveći zemlju ne za sebe već nas i dodaje da zato treba da čuvamo ono što su oni napravili i jačamo zemlju za one koji će tek doći, a to je slodobna i nezavisna Srbija, naša jedina i najlepša Srbija.

Foto: Tanjug

Vučić je čestitao Dan državnosti i istakao da ne postoji bolji dan od ovog da se podsetimo koliko je za snove i ostvarenje njihovo malo potrebno, kao i da je za početak oslobađanja države i nezavisnost bilo potrebno tek oko 300 ljudi u jednoj jaruzi, gde su se srpski prvaci zakleli na krv, čime su naši očevi udarili temelj moderne nacije.

Istoričar Leopold fon Ranke je to nazvao srpskom revolucijom, koja se završila 31 godinu kasnije kada je proglašen prvi srpski Ustav i kada se Srbija ustorjila kao moderna dražava, naveo je Vučić.

Kako je rekao predsednik, u revolucijama je najteže napisati njihov kraj, a Srbija je to uradila na najlepši način, donošenjem Sretnjskog ustava koji je uveo sloabodu, prava i podelio vlasti, što je bio i jedan od najliberalnijih ustava po pitanju svetskih i evropskih vredsnosti.

BILO JE ŽESTOKO! VUČIĆ POSLE PRVOG SUSRETA SA ALJBINOM KURTIJEM: U razgovoru sam branio interese Srbije, ULOŽIO SAM SVOJE ZNANJE, ENERGIJU I ENTUZIJAZAM!

Vučić ističe da kada nas danas pitaju gde smo, odgovaramo da smo odgovor dali još te 1935. godine sa Sretenjskim ustavom i da smo deo slobodno sveta, tradicije i vrednosti koje su bile temelj Evrope i barjak ispod kojeg je okupljen sav demokratski svet.

Predsednik podseća da je Srbija u dva svetska rata dala višen nego što je imala i da su stradale čitave generacije, kao i da smo tada nosili zastavu slobode u čiatvom regionu oslobađajući i druge narode kojim smo omogućili da budu slobodne države i nacije i to odričući se i sopstvenog intenditeta samo da bi taj san bio zajednički.

Foto: Tanjug

Srbija je to skupo platila i ponovo nastala kao suverna i nazvisna država koja se danas ne stidi ni svog imena ni identiteta, niti svoje prošlosti i oinih koji su je jučakom krvlju gradili.

Vučić navodi da smo posle silnih eksperimenata i promašaja shvatili da je Marićevića jaruga samo početak, kao i oni koji su je sanjali, da treba da izađemo iz nje slobodni i uspravni, ali i da shvatimo da, kao i oni, možemo više i govoto sve.

- Da poverujemo u sebe sopstvenu zemlju i damo joj slobodu i pravo da odlučuje. I naš narod da ponovo krenemo da rađamo, ne postoji danas važniji zadatak od toga - poručio je Vučić.

Dodao je da smo danas među najspešnijim evropskim zemljama po pitanju ekonomije i da sve što radimo treba da služi za nove generacije.

Predsednik je poručio da zato neuspeh ne postoji za nas kao opcija, kao i da kada je reč o slobodi - da se to odnosi za ceo naš narod i da ne smemo da zaboravimo na naš narod preko Drine i Dunava, i u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Sloveniji i drugim zemljama.

- Moramo da uradimo sve sto možemo da ljude iz sveta vratimo u Srbju, jer nema ni lepše ni bogatije zemlje. Moramo da radimo više i uveren sam da će njihova pomoć biti veća - zaključio je predsednik Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija