• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.02.2020

13:38

JEDINSTVENA SRBIJA SLAVI SLAVU Palma: Svi da poštuju Dejtonski sporazum, Rezoluciju 1244 i Briselski sporazum

Politika

JEDINSTVENA SRBIJA SLAVI SLAVU Palma: Svi da poštuju Dejtonski sporazum, Rezoluciju 1244 i Briselski sporazum

Podeli vest

U prostorijama Jedinstvene Srbije u Jagodini danas je sečenjem slavskog kolača proslavljena stranačka slava ove partije, u prisustvu rukovodstva stranke na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom.

Slavi Jedinstvene Srbije u Jagodini prisustvovale su i delegacija koalicionih partnera iz SPS – a i Srpske napredne stranke, kao i delegacija vladajuće turske AK partije Redžepa Tajipa Erdogana, na čelu sa narodnim poslanikom i bliskim saradnikom predsednika Erdogana, Huseinom Sahinom.

“Nekoliko država sve vreme stiska Srbiju za nešto što Srbija nije kriva, za sporazume čiji su tekst te države pisale, a te sporazume ne poštuju ni oni koji su ih napravili, a ni potpisnici sa druge strane, osim Srbije. Jedino Srbija poštuje sve sporazume. Dejtonski sporazum se ne poštuje, Rezolucija 1244 se ne poštuje, Briselski sporazum se ne poštuje i ne znam šta više Evropa i neke velike sile traže od Srbije. Oni treba da traže od drugih potpisnika tih sporazuma da iste poštuju i realizuju. Sve što je od Srbije traženo, kao međunarodna obaveza, Srbija je ispoštovala” izjavio je  predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Foto: Promo

 

“Vidite sada vlast u Crnoj Gori hoće da otme imovinu Srpske pravoslvane crkve, a narod Crne Gore to ne dozvoljava. Imate građana Crne Gore pravoslavne vere koji su glasali i one koji nisu glasali za Mila Đukanovića. Srpska pravoslavna ckva se ne deli na političke partije. Srpska pravoslavna crkva pripada svim svojim vernicima i svi to moraju da poštuju. Srpska pravoslavna crkva je uvek bila uz svoj narod i biće. Svake večeri gledamo šta vlast u Crnoj Gori želi da napravi sa Srpskom pravoslavnom crkvom. U jednom vremenskom periodu, Milo Đukanović je gori i od kosovskih Albanaca, od Haradinaja do Tačija. Želim da istaknem da državni vrh Srbije, predsednik Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobro vode Srbiju i siguran sam da neće popustiti kada je u pitanju interes države i građana Srbije. Mi iz Jedinstvene Srbije podržavamo vlast u parlamentu, a nemamo funkcije, nemamo ministre, nemamo direktore i hteli smo da pokažemo da ne morate da imate funkcije da biste dobro radili za Srbiju. Ono što radi vlast u Crnoj Gori, u jednom periodu Hrvatska i Bošnjački deo vlasti u BiH je ljubomora zbog ekonomskog napretka i međunarodne popularnosti Srbije”, kaže Marković.

Foto: Promo

 

Opoziciji u Srbiji ne može Evropa da donese glasove, već samo narod, ali to mora da se zasluži

“Jedinstvena Srbija će na republičke i lokalne izbore izaći sa Socijalističkom partijom Srbije kao i do sada, a na lokalu ćete možda čuti i neko iznenađenje, da sada ne govorim o tome, a imaćemo još jednog, novog – starog, koalicionog partnera, ali naš program je poznat, borba za socijalnu pravdu, broba protiv bele kuge, nova radna mesta, borba za državne i nacionalne interese i da nastavimo evropski put Srbije. Deo opozicije u Srbiji ne želi da izlazi na izbore. A sve što su tražili u razgovorima sa predstavnicima Evropskog parlamenta, dobili su. Jedinstvena Srbija je imala svog člana u tim razgovorima. I taj deo opozicije stalno nešto novo izmišlja, kao što i međunarodna zajednica prema Srbiji, s vremena na vreme izmišlja neke nove zahteve. Šta je još ostalo tom delu opozicije u Srbiji ? Da traži od Evrope da im obezbedi glasove u Srbiji. E to neće moći. Oni mogu da u izveštajima pišu ovo ili ono, ali glasove možete da dobijete samo od naroda, onda kada to zaslužite, kada imate dobar izveštaj o radu, kada imate dobar plan rada za naredni period i kada imate poverenje. Mi imamo i jedno i drugo i treće. Nakon izbora vlast će u Srbiji činiti iste partije kao i do sada, samo ćemo mi iz Jedinstvene Srbije da vidimo da ne budemo više statisti, nego da se i mi pitamo”, poručio je Palma. Centralna proslava 16. rođendana i krsne slave Jedinstvene Srbije održava se danas u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija