• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

15.02.2020

16:49

KURTI POPIO ŠAMARČINU! MOLIO POMPEA I GRENELA ZA SASTANAK, Ameri ga OTKAČILI! A sve to zbog Beograda!

Politika

KURTI POPIO ŠAMARČINU! MOLIO POMPEA I GRENELA ZA SASTANAK, Ameri ga OTKAČILI! A sve to zbog Beograda!

Podeli vest

Nedavnim izjavama o dva sporazuma postignuta sa Beogradom, uz insistiranje na taksi ili reciprocitetu, premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti krenuo je u put direktne konfrontacije sa SAD, a to za prvu posledicu ima odbijanje visokih zvaničnika američke administracije Majka Pompea i Ričarda Grenela da se sastanu sa njim u Minhenu, piše prištinski portal "Ekspres"

Prema izvoru sa samita u Minhenu, portal navodi da je svojim stavovima Kurti zatvorio vrata glavnog kosovskog saveznika.

Štaviše, izvori su rekli da nijedan visoki američki zvaničnik neće da se sastane sa Kurtijem bez ukidanja takse na srpsku robu.

Prema istim izvorima, Kurti je juče zatražio da se sastane sa američkim državnim sekretarom Pompeom i ambasadorom Grenelom, ali njihov odgovor je bio negativan.

- Dakle, ne - rekao je izvor Ekspresa i dodao "da niko ne može da naruši proces dijaloga".

- Ni ambasador Grenel i nijedan drugi visoki američki zvaničnik neće da se sastanu sa Kurtijem bez uklanjanja 100 odsto takse na srpsku robu - piše Ekspres.

BILO JE ŽESTOKO! VUČIĆ POSLE PRVOG SUSRETA SA ALJBINOM KURTIJEM: U razgovoru sam branio interese Srbije, ULOŽIO SAM SVOJE ZNANJE, ENERGIJU I ENTUZIJAZAM!

 

 

Dok se Kurti usprotivio sporazumu o železnici, njegov partneri u vladi iz DSK su to pozdravili.

Danas u Minhenu, Kurtijev zamenik, Avdulah Hoti, sastao se sa ambasadorom Grenelom, dok je ambasadaor juče odbio da se sastane sa Kurtijem.

- Danas sam se sastao sa ambasadorom Grenelom i drugim američkim zvaničnicima. Razgovarali smo o važnim procesima kojima moramo odmah da se pozabavimo kao nova vlada - objavio je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

 

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija