• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.02.2020

12:38

VULIN: Šutanovac napada Srbiju kad god dolazi Šojgu

Politika

VULIN: Šutanovac napada Srbiju kad god dolazi Šojgu

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac uvek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu

- Kad god se sretnem s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom neko pritisne dugme i Šutanovac napadne Srbiju. Dok je DS bio na vlasti i upravljao Ministarstvom odbrane, uništeno je oko 600 borbenih vozila i artiljerijskih oruđa i više od 9.000 strela 2m i nije kupljen ni jedan tenk, avion, helikopter - naveo je Vulin odgovarajući na autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je naveo da Srbija danas ima 14 najsavremenijih novih helikoptera, stižu novi tenkovi, 14 ''migova 29''... plate u vojsci su veće, uniformi više, a hrane, municije i goriva ima mnogo više nego kada je Šutanovac upravljao vojskom po naređenju NATO oficira".

- Vojska se pod Šutanovcem smanjila... oficiri poput generala (Vladimiara) Lazarevića su hapšeni a uspomena na odbranu od NATO bila je zabranjena. Zato su ukinute 72. i 63. padobranska, da ne podsećaju na herojsku odbranu naroda i vojske - istakao je Vulin.

Ministar je naveo i da za vreme vlasti Šutanovca "avioni nisu imali ni gume, niti je svaki pilot imao letački kombinezon... a danas piloti imaju najbolje kombinezone, 142.000 dinara prosečnu platu, mnogo više časova naleta, dovoljno municije i goriva da čuvaju nebo, a i PVO stiže".

- Šutanovac je mudrim vođstvom uspeo da DS izbaci iz parlamenta u Beogradu, da je sroza i posvađa. Ko god da je Šutanovca savetovao kako to da postigne i nagradio ga za takav uspeh zaslužuje zahvalnost Srbije, i ja zato neću nastaviti s podsećanjem. Molim Šutanovca da nastavi s propagandom za članstvo u NATO i da se obavezno vrati na čelo DS, samo on obe ideje može zauvek da sahrani - zaključio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

JEZIK ĐILASOVIH SLEDBENIKA PRETVORIĆE SE U NASILJE, A TADA ĆE BITI KASNO! Vulin o pretnjama smrću Vučiću: Država da reaguje na vreme!
Politika

JEZIK ĐILASOVIH SLEDBENIKA PRETVORIĆE SE U NASILJE, A TADA ĆE BITI KASNO! Vulin o pretnjama smrću Vučiću: Država da reaguje na vreme!

Ako država nastavi da se pravi da je normalno pretiti smrću Vučiću i njegovoj deci i ne preduzme ništa, onda Srbija neće biti država još dugo. Ološ koji poziva na istrebljenje Vučića se ne plaši zakona jer zna da se neće primenjivati, izjavio je ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin osuđujući nove pretnje smrću predsedniku Vučiću i njegovoj porodici

19.01.2020

19:56

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija