• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.02.2020

13:35

GDE ĆE IM DUŠA?! Šiptari bagerima srušili kuću srpskoj porodici Menković

Politika

GDE ĆE IM DUŠA?! Šiptari bagerima srušili kuću srpskoj porodici Menković

Podeli vest

Po odluci kosovske Opštine Gnjilane, jutros oko 9 casova, bagerima je porušena porodična kuća Jovice Menkovića u Cernici

Menković kaže da su mu samo saopštili da je kuća bespravno izgrađena na opštinskom zemljištu i da su mu onemogućili da priđe svojoj kući koja je porušena jutros bagerima.

Naveo je da je kuća površine 250 kvadratnih metara izgrađena na placu od pet ari 1996. godine, ali da u njoj nije živeo iz bezbednosnih razloga, jer se nalazila u potpuno albanskom okruženju.

- Sa porodicom, majkom, suprugom i troje dece živimo svih ovih godina kao podstanari u kući čiji je vlasnik moj stric. Radim u školi u Cernici kao čuvar za 20.000 dinara. Proces legalizacije kuće sam pokrenuo pre tri godine, slučaj je na sudu, ali nisu sačekali konačnu presudu, već su mi porušili kuću - ispričao je Menković za Kosovo onlajn.

Predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Srđan Mitrović oštro je osudio ovaj čin, nazvavši ga vandalskim i nezakonitim.

Mitrović je ocenio da se radi o pritisku i maltretiranju preostalih Srba u ovom multietničkom selu i da ovaj dogadaj nije jedini, već jedan u nizu pokušaja pritiska na preostale Srbe da se isele.

Navodi da je Opština Gnjilane tokom devedesetih godina prošlog veka dodelila plac za gradnju kuće ovoj porodici.

- Ova porodica poseduje urednu dokumentaciju o tome, ali koju kosovska Opština Gnjilane nije uvažila kao relevantnu - naveo je on u saopštenju koje prenosi RTV Puls.

O tome je obavestio i ministra za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibora Jevtića i predstavnike Srpske liste.

U selu Cernica živi dvadesetak srpskih porodica.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija