• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.02.2020

14:15

KANCELARIJA ZA KIM OSUDILA NAPADE NA SRPSKU IMOVINU: Srbima poručuju da su građani drugog reda!

Politika

KANCELARIJA ZA KIM OSUDILA NAPADE NA SRPSKU IMOVINU: Srbima poručuju da su građani drugog reda!

Podeli vest

O pravoj prirodi samoproglašene kosovske nezavisnosti svedoče današnji i jučerašnji napadi na srpsku imovinu na Kosovu i Metohiji, kojima se Srbima poručuje da su građani drugog reda i da za njih nema zaštite od albanske samovolje i nasilja, poručuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Navode da je grafit "Kosovo je Albanija" na pomoćnom objektu srpske osnovne škole u Preocu i protivzakonito rušenje kuće Jovice Menkovića u Cernici plod iste političke klime koja se na samoproglašenom Kosovu godinama kontinuirano stvara, a to je klima segregacije, pravne nesigurnosti i nasilja.

- Srbima se sve češće na ovaj način poručuje da za njih nema mesta na albanskom samoproglašenom Kosovu, a krivci su oni koji u javnost upućuju antisrpske političke poruke i slave kulturu zločina i nasilja, oličenu u nekadašnjoj UČK - kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM još jednom zahtevaju od predstavnika međunarodne zajednice na KiM da počnu oštrije da reaguju na "šovinističke poruke" albanskih političkih lidera u Prištini i da konačno počnu da rade na stvaranju funkcionalnog multietničkog društva u južnoj pokrajini.

Ističu da podmukli i kukavički napadi na srpsku imovinu i ljude koji nikome nisu učinili nikakvo zlo neće zastrašiti srpski narod na Kosovu i Metohiji i da će Srbija nastaviti da čini sve da svoje građane ohrabri i pomogne u nameri da ostanu i opstanu na zemlji predaka.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija