• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

20.02.2020

23:20

NAJUTICAJNIJI FRANCUSKI MAGAZIN OBJAVIO ANALIZU! "FIGARO": Đukanović lako može da padne!

Politika

NAJUTICAJNIJI FRANCUSKI MAGAZIN OBJAVIO ANALIZU! "FIGARO": Đukanović lako može da padne!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović donošenjem neprijateljskog "zakona o slobodi veroispovesti" otišao je predaleko i lako se može desiti da uskoro padne sa vlasti!

To kaže Žan-Kristof Buison, zamenik glavnog urednika najuticajnijeg francuskog magazina "Figaro", u autorskom tekstu pod nazivom "Crna Gora je izgubila veru u svog predsednika". Buison napominje da je Đukanović na vlasti skoro pune tri decenije, ali da je sada suočen sa najvećim iskušenjem.

Ne vrede saveznici

Francuski novinar naglašava da je veliko pitanje hoće li Đukanović sledeće godine proslaviti 30 godina vlasti.

"Uprkos podršci američkih saveznika, uprkos relativno zdravoj ekonomiji zemlje čije turističke lepote privlače turiste tokom cele godine, uprkos perspektivi ulaska u EU (posle NATO), što građani (naivno?) doživljavaju kao sveti gral, to se pitanje ipak postavlja. Greška u jednoj napetoj situaciji do koje je doveo predsednik lično izvela je na ulice čak 200.000 građana (od ukupno 600.000 stanovnika) koji demonstriraju već mesec i po dana. Crnogorski predsednik je sada, čini se, otišao predaleko", navodi Buison.

MILU I ZAPAD OKREĆE LEĐA!? Litije ozbiljno uzdrmale vlast u Crnoj Gori

Foto: Printscreen You Tube

Prema njegovim rečima, 26. decembra prošle godine poslanici Đukanovićeve stranke izglasali su zakon koji im omogućuje nacionalizaciju imovine SPC ako ona ne može da priloži papire o vlasništvu.

"Mnoge crkve izgrađene su u 6. ili 7. veku, dok su neke nastale u vreme otomanske okupacije, kasnije i fašističke okupacije i u doba komunizma. Da ne pominjemo da su često bile pljačkane ili uništavane. Odlučan narod mirno se okuplja oko mitropolita Amfilohija pre svega da iskaže pripadnost srpskoj crkvi, koja je ustanovljena još u 13. veku. Oni takođe izražavaju i da im je dozlogrdio čovek koji je daleko od toga da je pošten i uzoran", ističe Buison, koji je u svom tekstu detaljno opisao i kako su se Milo Đukanović, njegov brat Aco i ostali članovi porodice i pripadnici oligarhije enormno obogatili zloupotrebljavajući državne resurse.

MILO JE IZDAJNIK, METOHIJU JE PREDAO RAZBOJNIKU HAŠIMU TAČIJU... Mitropolit Amfilohije o NEZAUSTAVLJIVIM LITIJAMA: Narod je vaskrsnuo, IDEMO DO POBEDE!

Polako shvataju

Komentarišući ovu analizu, politikolog Vladislav Dajković ocenjuje da nije nimalo iznenađen time što Zapad polako staje na stranu SPC i naroda.

- Ono što se dešava u Crnoj Gori možemo nazvati istorijskim procesom koji je prevazišao političku borbu protiv Đukanovića. Gotovo je nemoguće ignorisati činjenicu da se na svaka tri dana u maloj Crnoj Gori okuplja više od 200.000 ljudi, što je trećina ukupne populacije. Nadam se da će i Zapad shvatiti da je njihovom pulenu došao kraj i da je vreme da i oni konačno otvore oči i obrate pažnju na Đukanovićeva nepočinstva - podvlači Dajković.
 

Stvarno su dotakli dno! Đilasov NIN ismeva litije

Nedeljnik NIN, koji neskriveno podržava tajkuna Dragana Đilasa i njegov SZS, u najnovijem broju je dotakao samo dno najcrnjeg beščašća!
NIN je, naime, na strani 6 objavio karikaturu Dušana Petričića kojom se na primitivan način ismevaju protestne litije SPC koje se mesecima održavaju širom Crne Gore!
Đilasovci su objavili karikaturu kojom se očigledno aludira da su Srbi u Crnoj Gori zatucani i zaostali primitivci koji se u 2020. bore za crkvene svetinje.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Не пада фашизам страхом од литија ... - Него од батина...!!

Maganik

pre 4 godine

Djilasovci su u pravu. Jesmo mi Srbi zatucani jer smo dozvolili Dilasu i Djukanovicu da nas vuku za nos svo ovo vrijeme. Necemo dozvoliti dalje. Dosta je bilo.

SRBIJO, NA NOGE! SPREMA SE HAOS NA KOSMETU, CILJ JE SPASAVANJE ĐUKANOVIĆA! Iza svega stoji država koja je naredila Prištini da uvede takse našoj zemlji?!
Politika

SRBIJO, NA NOGE! SPREMA SE HAOS NA KOSMETU, CILJ JE SPASAVANJE ĐUKANOVIĆA! Iza svega stoji država koja je naredila Prištini da uvede takse našoj zemlji?!

Deo međunarodne zajednice, koji ne želi stabilnost na Balkanu, u narednom periodu ponovo će pokušati da otvori novi konflikt na Kosovu i Metohiji, kako bi se skrenula pažnja sa Crne Gore i velikih narodnih litija. Ovo je, navodno, plan jedne od najmoćnijih zemalja u EU, a sumnja se da je ista država nagovorila Prištinu da uvede takse Srbiji

19.02.2020

20:27

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17